De ce explodează o țigară electronică?

Ultima actualizare:

    Poţi încerca să te laşi de fumat cu ajutorul ţigării electronice
Poţi încerca să te laşi de fumat cu ajutorul ţigării electronice

Ţigările electronice sunt un substitut al țigărilor cu tutun, deoarece ele sunt dispozitive electronice care transporta nicotină în organismul fumătorului fără să existe însă un proces de ardere. în urmă celor mai recente studii, făcute chiar de companii de tutun sau de Public Health England, o organizație guvernamentală din Marea Britanie, s-a descoperit că țigară electronică este cu 95% mai puțin nociva decât cea tradițională și are cea mai ridicată rată de eficientă în ceea ce privește terapia anti fumat, însă periodic apăr știri cu oameni răniți de aceste dispozitive, așa că este normal să te întrebi de ce explodează țigară electronică?

Dacă fiecare țigară electronică ar constitui un pericol public și ar explodă atunci nu ar mai există milioane de oameni care o utilizează sau care s-au lăsat de fumat cu ajutorul ei. și nici medici cardiologi, care o văd că pe singură soluție fiabilă în cazul fumătorilor înrăiți. însă acest produs este unul electronic, format din atomizor, cartuș și baterie și, că toate produsele electronice, mai ales din gamă celor pe care se pun la încărcat, poartă cu șine un pericol de explozie.  

80% dintre exploziile la țigări electronice au loc în timp ce acestea sunt puse la încărcat, din cauza că se folosește alt încărcător decât cel oferit de producător și apare riscul de supraîncărcare. Ceea ce înseamnă că exploziile au fost cauzate de o proastă utilizare a produsului. De aceea, că în cazul oricărui echipament electric reîncărcabil, este esențial că fumătorii să folosească tipul corect de încărcător sau adaptor, pentru a preveni situațiile periculoase.

Restul exploziilor au loc atunci când țigară electronică este în posesia utilizatorului, fie când o ține în buzunar, fie când inhalează vapori, provocând acestuia leziuni și arsuri serioase. în aceste cazuri, exploziile au loc din cauza bateriilor litium-ion, care intră în componența multor altor electronice folosite zilnic (telefoane mobile, camere video, laptopuri), care pot stoca o cantitate mare de energie. în acest caz, este foarte important că cei care doresc să folosească o țigară electronică să cumpere una de calitate, care presupune un risc mai mic de explozie. O baterie slabă calitativ sau care prezintă defecțiuni ascunse are mai mari șanse să explodeze decât una provenită de la un producător de renume.

Riscul de explozie a țigărilor electronice este asemănător cu cel al oricărui produs electronic. Însă dacă ele sunt folosite corecte, oamenii nu se expun unui risc mai mare decât cel de a folosi telefonul mobil. țigările electronice înlocuiesc un produc cu adevărat periculos, responsabil pentru un număr mult mai mare de decese și incendii: țigările cu tutun.

Deoarece industria țigărilor electronice este încă la începuturi și nu există reglementări foarte clare, pe piață există foarte multe produse de proastă calitate, care pot fi foarte periculoase pentru utilizatori, însă aceste dispozitive vor deveni mai sigure pe măsură ce procesele de fabricație se vor îmbunătăți, iar utilizatorii vor recunoaște produsele de calitate și le vor evită pe celelalte.

Ca și dispozitiv electronic, va există aproape mereu un risc de explozie asociat cu tigara electronica, indiferent cât de bun este produsul. Însă acest lucru este valabil la orice gadget.   

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net