Decizie istorică! Scoţia, încă un pas spre independenţă

Ultima actualizare:

    Premierul britanic, David Cameron
Premierul britanic, David Cameron

Premierul britanic, David Cameron, se deplasează luni la Edinburgh pentru a încheia un acord legat de organizarea unui referendum în 2014 cu privire la chestiunea pe care el a apreciat-o ca "istorică" a independenţei Scoţiei, transmite AFP.

Cameron, adversar al independenţei, se va întâlni cu premierul naţionalist scoţian, Alex Salmond, care solicită organizarea scrutinului peste doi ani, în toamnă."Cele două guverne ale Scoţiei (guvernul naţional de la Londra şi cel regional de la Edinburgh) s-au reunit pentru a pune la punct un referendum ce va fi legal, drept şi determinant", urmează să declare David Cameron în cursul acestei vizite, potrivit declaraţiilor trimise presei în avans de către serviciile sale."Aceasta marchează debutul unui capitol important în istoria Scoţiei şi permite demararea unei dezbateri reale. Aceasta deschide calea chestiunii celei mai importante dintre toate: trebuie o Scoţie separată sau un Regat Unit?", va mai afirma liderul conservator.

"Voi pleda cu fermitate în favoarea Regatului Unit", va mai spune prim-ministrul britanic. "Scoţienii trebuie să ia o decizie istorică. Însuşi viitorul Scoţiei depinde de verdictul lor", se mai arată în declaraţia lui Cameron.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Anca Ababneh Dumitrovici  jpg
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net