Doi gardieni cercetaţi după ce au lăsat deţinuţii liberi la bere

Ultima actualizare:

    Penitenciarul din Samoa Americană
Penitenciarul din Samoa Americană

Doi ofiţeri temniceri la o închisoare din Samoa Americană sunt acuzaţi că îi lăsau pe deţinuţi liberi să plece din penitenciar la cumpărături pentru bere şi cartofi prăjiţi.

Ofiţerii Fiti Aina şi Rocky Tua sunt cercetaţi după ce unul dintre deţinuţi aflaţi la închisoarea corecţională teritorială a evadat, scrie Adevărul.

Potrivit documentelor judiciare, un deţinut a spus că i s-a permis să călătorească în afara închisorii, pentru a cumpăra bere pentru un alt deţinut şi pentru a lua chips-uri şi mâncare pentru ofiţerul Tua.

Ofiţerii temniceri sunt acuzaţi acum de complicitate pentru evadarea unui deţinut, dar şi pentru fapte de corupţie. Cercetările în acest caz sunt în curs, cei doi ofiţeri având stabilită o cauţiune de 10.000 dolari fiecare.

După ce un deţinut a evadat, poliţia a cercetat celula acestuia şi a descoperit că-şi cumpărase bere de la un magazin local, din apropierea penitenciarului.

Un alt deţinut, căruia temnicerii i-au permis să meargă liber în afara închisorii după bere şi alimente, nu a profitat să evadeze întorcându-se la închisoare unde îşi ispăşeşte o pedeapsă de 40 de luni de închisoare, după atacarea unui civil cu o maceta.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net