Îşi vor pierde actorii slujbele? Vor fi înlocuiţi de roboţi? Noua stea de la Hollywood este robotul Erica. Aceasta este primul robot umanoid care a fost distribuit în rol de supererou.


Robotul Erica poate să vorbească, recunoaşte feţele şi clipeşte! Ea a turnat deja primele scene într-un nou film SF, care are un buget de 70 de milioane de dolari, la Hollywood, în SUA. Filmul este programat să fie lansat în 2021, când vor fi turnate şi restul scenelor. Erica va juca rolul unui supererou uman modificat genetic, care îi pune la încercare pe cercetătorii care l-au creat.

foto-2.jpg

Într-o scenă din filmul SF

Erica a fost creată de Hiroshi Ishiguro de la Universitatea din Osaka, în 2015, în colaborare cu colegi de la Universitatea Kyoto, Japonia. El susţine că este cel mai frumos robot umanoid din lume. Arată ca o femeie de 23 de ani. Este echipată cu cel mai sofisticat sistem de sintetizare a sunetului, datorită căruia vorbeşte. Foloseşte 14 senzori infraroşii şi tehnologie de recunoaştere a feţei pentru a urmări oamenii într-o încăpere. Face repetiţii pentru a-şi învăţa şi a-şi exersa rolul.

foto-3.jpg

Are chipul unei femei de 23 de ani

”Arhitectul său”, doctor Dylan Glas, care a contribuit la conceperea trăsăturilor, spune că Erica a învăţat să spună glume bune, chiar dacă glumele ei nu stârnesc hohote de râs. ”Ceea ce vrem să facem acum este să obţinem un robot care gândeşte şi face totul pe cont propriu. Astfel de roboţi îi vor putea înlocui pe actori”, spune acesta. Creatorii cred că nu va trece mult timp până vom avea chiar şi o actriţă robot care va arăta precum Marilyn Monroe. Erica va fi de asemenea o prezentatoare de ştiri la televiziunea niponă. Creatorul său, care îşi zice chiar ”tatăl ei”, susţine că este ”caldă şi grijulie”, deşi e doar o fiinţă artificială.

Loading...