Gary Coleman a murit sărac lipit

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Când s-a lansat, în anii '80, părea unul dintre cele mai promiţătoare staruri tv ! Dar, după succesul de copil-star, Gary Coleman a pierdut succesul şi s-a confruntat cu mari probleme financiare.

Născut la 8 februarie 1968, la Chicago, şi mort la 28 mai 2010, Gary Wayne Coleman a rămas cunoscut pentru rolul lui Arnold Jackson din serialul "Diff›rent Strokes" şi pentru că era mic de înălţime (1.40 metri). Abandonat de propria mamă, el a fost adoptat de infirmiera Edmundia Sue şi de W.G. Coleman, lucrător pe motostivuitor, pe care avea să-i dea în judecată sub acuzaţia că nu i-au gesionat bine câştigurile.

Gary a atras atenţia încă de mic, în timpul defilărilor de modă locale. La vârsta de 10 ani, semnează cu TAT, compania de producţie care a creat serialul care avea să-l facă celebru. Serialul "Diff›rent Strokes" a fost difuzat timp de opt sezoane, între 1978-1986, la televiziunea americană, bucurându-se de un imens succes. La acea vreme, ajunsese să câştige 100.000 de dolari pe episod.

A mai jucat în alte filme de televiziune, dar niciodată nu s-a mai bucurat de un asemenea succes. A fost arestat pentru că a lovit o femeie în urma unui scandal declanşat după ce a refuzat să-i dea un autograf. A ajuns gardian de securitate într-o parcare, a încercat o carieră politică, dar nu a avut noroc.

Într-un interviu de televiziune a mărturisit că a încercat de două ori să se sinucidă cu medicamente. La 28 august 2007 se căsătoreşte cu Shannon Price, pe care a cunoscut-o cu un an înainte, în timpul turnării comediei "Church Ball". Relaţia lor tumultuosă a ţinut prima pagină a ziarelor, fiind arestaţi în mai multe rânduri pentru violenţe conjugale. Au divorţat în 2008, dar acest lucru s-a aflat abia după moartea starului, în 2010. Coleman a fost supus la două transplanturi de rinichi, a fost operat pe cord şi a murit în urma a două congestii cerebrale, după ce a căzut şi s-a lovit la cap. Avea numai 42 de ani.

A fost nevoit să-şi vândă şi pantalonii de pe el

După cât de bine a câştigat pentru rolul din serialul "Diff›rent Strokes", Gary Coleman ar fi trebuit să aibă o avere de 18 milioane de dolari. Dar s-a trezit fără nici un chior, pentru că părinţii adoptivi şi agentul i-au tocat banii. I-a dat în judecată şi a obţinut în justiţie un milion de dolari, în 1993.

Dar după câţiva ani, în 1999, s-a declarat falit şi a cerut protecţia legii falimentului. În 2008, şi-a scos la licitaţie o pereche de pantaloni pe eBay ca să poată plăti cheltuielile medicale. Pantalonii au fost achiziţionaţi de comedianul Jimmy Kimmel cu 500 de dolari, după multe glume şi discuţii care au apărut pe seama lor.

A jucat mai mult în filme şi videoclipuri

 Între 1978-1986 joacă în serialul de succes "Diffrent Strokes"; Între 1979-1985 joacă în filme de televiziune, dar nu se mai bucură de succesul din primul serial; În 2005 apare în videoclipul "Bar, Bad Man", în care îi ia ostatici pe Madonna şi Michael Jackson; În 2009, apare pentru ultima oară într-un film, care se numeşte "Midgets vs.Mascots".

1978- Se afirmă în serialul de succes ”Diffrent Strokes”.

simeon stalpnicul png
image
image
image
image
image
image
avion pixabay jpg
vant puternic Inquam Photos jpg
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net