Giganţii aerului, încremeniţi la sol. Călătorii cu avionul, în pericol

Ultima actualizare:
Cinci avioane Boeing cu mari probleme ( Fotografii: Reuters)
Cinci avioane Boeing cu mari probleme ( Fotografii: Reuters)

Săptămână neagră pentru constructorul de avioane Boeing, după ce nu mai puţin de 5 curse interne cu aeronave-vedetă Boeing 787 Dreamliner au fost reţinute la sol din cauza problemelor tehnice.

Compania aeriană japoneză All Nippon Airways (ANA) a decis să oprească la sol toate aparatele sale Boeing 787 Dreamliner după o nouă problemă la o baterie care a dus la o aterizare de urgenţă miercuri în Japonia. În Japonia, operează nu mai puţin de 16 aeronave de acest tip, pe curse interne şi internaţionale, din cauza incidentelor de natură tehnică, autoritatea aviatică a dispus verificarea tuturor avioanelor.

Alte două Boeing 787 sunt deja oprite la sol de săptămâna trecută din cauza problemelor tehnice întâlnite în succesiune rapidă: un incendiu pornit de la o baterie şi două scurgeri de carburant.

JAL exploatează pentru moment aeronavele Dreamliner doar pentru curse internaţionale. Suspendarea zborurilor decisă pentru miercuri, însă nu şi pentru zilele următoare, va afecta zborurile Tokyo-Moscova, Tokyo-Singapore, Tokyo-San Diego şi Tokyo-Boston, a precizat compania. Printre problemele Dreamliner-ului s-a înregistrat inclusiv o fisură produsă la peste 10.000 de metri în parbrizul pilotului. Astfel, alte 3 aeronave au ajuns la service.

Incidentele vin să îi consoleze pe constructorii de la Airbus, care în 2010 au avut parte de un an la fel de negru, având o serie de probleme la motoarele de propulsie tip Rover.

Boeing 787 Dreamliner

Cost: 118 milioane €;Capacitate: transportă între 210 şi 330 pasageri;Lungime: 56,7 m;Viteză maximă: 945 km/h.Autonomie de zbor: 15.750 km;Dotări: baruri de lux, bucătărie la bord, scaune cu vibromasaj

Airbus 380 Jumbo Jet


    Cinci avioane Boeing cu mari probleme ( Fotografii: Reuters)
Cinci avioane Boeing cu mari probleme ( Fotografii: Reuters)

Cost: 340 milioane € ;Capacitate: transportă 420-620 de pasageri;Lungime: 73 m;Viteză maximă: 1.020 km/h;Autonomie de zbor: 15.200 km;Dotări: dormitoare de lux, baie turcească

image
image
image
image
image
image
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net