Hotelul din Marea Britanie, care nu a vrut să cazeze o româncă, se scuză

Ultima actualizare:

    Recepționera Hotelului Holiday Inn Express din orașul britanic Ferensway i-a spus Alecsandrei (22 de ani) că nu cazează români
Recepționera Hotelului Holiday Inn Express din orașul britanic Ferensway i-a spus Alecsandrei (22 de ani) că nu cazează români

Scuze penibile din partea Grupului hotelier Holiday Inn Express, din Marea Britanie, adresate româncei căreia îi refuzase cazarea. Reprezentanții hotelului spun că tânăra nu a fost refuzată din cauza naționalității, ci din cauza unor suspiciuni în legătură cu rezervarea, care, ulterior, s-au dovedit a fi nefondate, potrivit PRWeek.

„Holiday Inn Express nu tolerează discriminarea rasială; rezervarea nu a fost respinsă pe motive rasiale. Din nefericire, rezervarea domnişoarei Alexandra P., - din pură coincidenţă - prezenta indicii care au generat suspiciuni referitoare la situaţii tipice cu care hotelurile din zonă se confruntaseră. Hotelurile din zonă fuseseră sfătuite de poliţie să adopte politici care să identifice comportamente tipice suspecte în efectuarea rezervărilor. Angajaţii recepţiei au considerat că era necesară respingerea rezervării pe baza suspiciunilor referitoare la modul în care aceasta fusese efectuată, nu pe criterii rasiste. Recunoaştem că evaluarea a fost o eroare şi am încercat să luăm legătură cu domnişoara Alexandra P. , pentru a-i prezenta scuze şi a rezolva situaţia”, a comunicat grupul hotelier.

Alecsandra P., o româncă în vârstă de 22 de ani, a reclamat că a fost refuzată de lanţul hotelier Holiday Inn Express, în 6 iulie, pentru că a fost considerată prostituată.

Românca spune că recepţionerul hotelului i-a zis, după ce i-a verificat documentele: „Îmi pare rău, nu acceptăm români”. Presa britanică scrie că unitatea hotelieră ar fi introdus politici speciale după ce mai multe românce s-au prostituat în diverse hoteluri.

Și Ministerul român al Afacerilor Externe a reacționat:  „MAE condamnă orice formă de discriminare pe bază pe cetăţenie, cu atât mai mult cu cât, în speţa dată, aceasta încalcă flagrant principiile şi normele universale şi europene care privesc egalitatea de tratament. Ministerul Afacerilor Externe va insista ca autorităţile britanice să depună toate eforturile necesare pentru ca astfel de situaţii să nu se mai repete”, se arată într-un omunicat de presă.

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net