A început lupta pe viaţă şi pe moarte pentru benzină

Ultima actualizare:

    “Te omor  dacă te bagi  în faţă!“
“Te omor dacă te bagi în faţă!“

Disperare şi lacrimi la New York, după furtuna secolului! Imagini şocante, cu oameni stând la cozi la benzină, căutând după mâncare prin gunoaie şi bând apă de la hidranţi, au făcut înconjurul lumii.

Staţiile de benzină au devenit adevărate câmpuri de bătălie, din cauza crizei provocate de superfurtuna Sandy. Şoferii scot armele sau cuţitele la rivali ca să-şi umple rezervoarele.

Armata şi poliţia păzesc pompele şi fac cu greu faţă scandalurilor care izbucnesc îndeosebi în New Jersey. Centrul New Yorkului şi cartierul Brooklyn sunt încă în beznă la 3 zile după dezastru. "E murdărie pe străzi şi lumea parcă a luat-o razna", spune Michael Tomeo.

La un pas de bătaie

simeon stalpnicul png

Circa 650.000 de oameni nu au căldură şi apă, alimentele li s-au stricat în frigidere. Nici generatoarele de curent nu mai sunt o soluţie. Persoane cu feţe triste, sleite de frig şi oboseală, stau ore în şir la cozi ca să apuce combustibil. Rima Finzi-Strauss spune că ar fi vrut să se ducă la rude într-o în zonă în care e curent, dar nu are cum să plece cu maşina, fiindcă nu poate să circule fără cel puţin 3 persoane la bord.

Autorităţile le cer să aibă răbdare, că nu se poate remedia totul cât ai bate din palme. O parte din New York va rămâne fără electricitate încă cel puţin zece zile.

Tineri şi bătrâni au fost văzuţi joi căutând cu disperare după alimente în containerele de gunoi duhnitoare în faţa unui supermarket din East Village, care a aruncat mormane de marfă degradată în urma uraganului. Şcolile sunt încă închise ca şi majoritatea tunelurilor. Mii de persoane sunt încă refugiate în 76 de centre de primire, iar în unele biserici s-a început distribuirea de hrană şi îmbrăcăminte. Autorităţile sunt în alertă că mai vine o furtună, chiar în ziua alegerilor, la 6 noiembrie, care va aduce multă ninsoare îndeosebi în New England.

Click!spune

Peste 160 de morţi. Superfurtuna Sandy, care a lovit coasta de nord-est a Americii, la 29 octombrie, a provocat moartea a 162 de persoane: 98 în SUA, 51 în Haiti, 11 în Cuba şi 2 în Canada. Pagubele materiale se ridică la cel puţin 60 de miliarde $.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ion Tiriac (Sportpictures) jpg
image
image
image
image
image
image
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
hipodrom baneasa jockeyclub1 jpg
supermarket jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net