Aproape toate restricţiile impuse din cauza pandemiei de coronavirus au fost ridicate în Marea Britanie, începând de luni, denumită ”Ziua libertăţii”, în pofida unei creşteri a numărului de contaminări cu virusul COVID-19.


Masca de protecţie şi distanţarea nu mai sunt obligatorii, dar sunt recomandate în mijloacele de transport în comun. Reguli speciale sunt în cluburi, unde au acces doar persoanele vaccinate.

Încă de la miezul nopţii, de duminică spre luni, petrecăreţii au luat cu asalt cluburile de noapte pentru a serba revenirea la distracţii după 16 luni de pauză, impusă de pandemia de COVID-19.

stanga_2gg-profimedia-0622104617_copy.jpg

Britanicii au renunţat la măşti şi au luat cu asalt plaja Bournemouth, din sud-vestul Angliei
Foto: Profimedia

A fost bucurie de nedescris, ca la Revelion, în cele 12.000 de cluburi de ­noapte din Marea Britanie. Deja, de duminică, în cea mai caldă zi din Regatul Unit, circa 140.000 de oameni fără mască s-au înghesuit ca sardelele pe plajele din ţară.

Marea relaxare este criticată deoarece numărul cazurilor de infectare a crescut, ajungându-se la 50.000 de noi cazuri, zilnice, din cauza rapidei răspândiri a variantei Delta a virusului COVID-19.

De asemenea a crescut numărul de ­internări în spital a persoanelor infectate cu coronavirus. Până în prezent s-au înregistrat 5.433.939 de cazuri de infectare şi 128.708 de decese provocate de COVID-19 în Marea Britanie.

 

 
 
Loading...