Jaf de 2.000.000 € în câteva secunde

Ultima actualizare:
Parisul, terorizat de hoţi
Parisul, terorizat de hoţi

Parisul, în stare de şoc! În numai două zile au avut loc două jafuri ca-n filme. Hoţii au spart luni un magazin de bijuterii şi au făcut o pagubă de 2 milioane €. Celălalt jaf s-a făcut cu o armă Kalaşnikov.

Un zgomot îngrozitor i-a trezit din somn, la ora 04.30, pe locuitorii din apropiere de Piaţa Vendôme din centrul capitalei franceze. Câţiva au reuşit să vadă, de la fereastră, prin lumina cenuşie a zorilor, maşina mare de teren care a intrat cu putere în vitrina unui magazin cu bijuterii de lux.

Hoţii mascaţi au furat în numai câteva secunde bijuterii şi ceasuri scumpe, după care au dat foc bolidului, dispărând la bordul unei alte maşini.

Totul a avut loc atât de rapid, încât cei care au văzut scenele care păreau desprinse dintr-un film de la Hollywood abia s-au dumerit de ceea ce se întâmpla. Au sunat imediat la poliţie, dar nici până acum nu s-a dat de urma hoţilor.

Maşina incendiată a hoţilor a fost ridicată de poliţie


    Parisul, terorizat de hoţi
Parisul, terorizat de hoţi

Parizienii sunt foarte speriaţi pentru că jaful din cartierul în care se află cele mai importante magazine de bijuterii din metropolă a avut loc la numai o zi după un altul.

Duminică, doi atacatori care se deplasau cu un scuter i-au ameninţat cu o armă de tip Kalaşnikov şi cu un pistol automat pe paznicii unei firme de catering, ce lucrează pentru trenurile de mare viteză (TVG) şi pentru Căile Ferate Franceze (SNCF). Hoţii au reuşit să plece cu circa 60.000 € fără să tragă un foc de armă.

Jafurile din weekend vin după o serie de furturi care au avut loc la Cannes, dintre care ultimul s-a produs în luna iulie. Hoţii au prădat numai de la Hotelul Carlton bijuterii în valoare de 88 de milioane €. Suspecţii ar fi o grupare numită "Pantera Roz". Gruparea, alcătuită din foşti soldaţi din fosta Iugoslavia, a furat bijuterii din peste 120 de magazine din întreaga lume.

Au avut nevoie doar de un minut şi de o şurubelniţă să comită cel mai mare jaf al acestui secol: furtul a şapte tablouri în valoare de 200 milioane €, dintr-un muzeu din Rottherdam. Cei trei hoţi români, Radu Dogaru, Eugen Darie şi Mihai Bitu, sunt arestaţi, iar ieri au cerut instanţei din sectorul 3 să fie judecaţi în Olanda. Deşi infractorii spun că tablourile sunt intacte, acestea nu au fost găsite.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
baza mihail kogalniceanu 02 foto Facebook Baza 57 Aeriana Mihail Kogalniceanu jpg
image
image
image
image
image
image
Mount erebus hg jpg
p 22 Barcelona WC jpg
musetel jpeg
coins 1726618 1280 jpg
Marea Neagra dupa furtuna sursa foto A I  2 jpeg
nasa china spatiu jpg
image png
italian masini bucuresti jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net