La ei sunt bogătaşii adevăraţi! 1.000 de milionari deţin o treime din averea Marii Britanii

Ultima actualizare:

    Se spune că banii nu aduc fericirea, dar o întreţin. (Arhivă /  Fotolia)
Se spune că banii nu aduc fericirea, dar o întreţin. (Arhivă / Fotolia)

Un top compus din averile primilor 1000 de milionari din Marea Britanie a ajuns să totalizeze aproximativ o treime din produsul intern brut a ţării. Cei 1.000 de britanici şi-au sporit avuţia cu 15,4% faţă de anul trecut, aceasta totalizând 518,9 miliarde de lire sterline (874 miliarde de dolari).

Averea celor prezenţi în top contrastează puternic cu situaţia fianciară a britanicilor obişnuiţi, dintre care mulţi fac faţă cu greu efectelor austerităţii din ultimii ani, potrivit mediafax.ro.

"Nu am mai văzut niciodată o astfel de creştere fenomenală a averilor precum cea a celor mai bogaţi 1.000 de britanici în ultimii 17 ani. Bogaţilor nu le-a mers niciodată mai bine ca acum", a declarat Philip Beresford, responsabil de întocmirea listei încă din 1989.

Cei mai bogaţi oameni din Marea Britanie sunt fraţii Sri şi Gopi Hinduja, cu o avere cumulată de 11.9 miliarde de lire, urmaţi de magnatul rus Alisher Usmanov, acţionar al clubului Arsenal, cu o avere în scădere ce atinge totuşi 10.65 miliarde de lire. Capetele încoronate ale Marii Britanii sunt şi ele prezente în top. Cel mai înstărit dintre ei este ducele de Westminster, cu 8.5 miliarde de lire, dar prezentă în top este şi Regina Elisabeta a II-a cu o avere de 330 milioane de euro. Ocupă însă abia locul 285 în top.

Elizabeta a II-a a Marii Britanii (Foto: Reuters)
Elizabeta a II-a a Marii Britanii (Foto: Reuters)
image
image
image
image
image
image
windrunner radia jpg
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
image
actualitate.net
image
actualitate.net