Măcel în Nairobi, Kenya! 14 oameni ucişi într-un schimb de focuri care durat 8 ore

Ultima actualizare:

    Atacatorii aruncă în aer câteva maşini din faţa hotelului şi deschid focul asupra oamenilorfoto EPA
Atacatorii aruncă în aer câteva maşini din faţa hotelului şi deschid focul asupra oamenilorfoto EPA

Asediu în capitala Kenyei! 14 oameni printre care un englez şi un american au fost ucişi după ce 4 terorişti aparţinând grupării al-Shabaab au luat cu asalt hotelul DusitD2 din complexul turistic 14 Riverside Drive. Abia miercuri, la orele dimineţii, preşedintele kenyan Uhuru Kenyatta a anunţat că toţi cei patru terorişti au fost ucişi şi 700 de oameni au fost evacuaţi din complexul turistic luat cu asediu. Atacul criminal a durat nu mai puţin de opt ore de coşmar, până când armata a securizat.

Măcel în Nairobi, Kenya! 14 oameni nevinovaţi au fost răpuşi de gloanţele teroriştilor care au atacat complexul rezidenţial din capitala kenyană marţi la ora 15.00. Pentru a crea diversiune, cei patru terorişti îmbrăcaţi în negru şi înarmaţi cu puşti automate de asalt AK-47 au aruncat mai multe grenade în parcare incendiind trei maşini. O ploaie de gloanţe a pătruns prin ferestrele restaurantului din faţa hotelului DusitD2 culcând la pământ mai mulţi turişti. Unul dintre atacatori a intrat în holul hotelului şi s-a aruncat în aer. Atacul a fost surprins pe camerele de supraveghere. Zeci de turişti şi angajaţi ai hotelului au încercat să se ascundă de furia teroriştilor al-Shabaab.

Gloanţele teroriştilor au făcut ravagii în hotelul DusitD2
Gloanţele teroriştilor au făcut ravagii în hotelul DusitD2

Trei cadavre neidentificate la morga din Nairobi

Conform autorităţilor, la morga Chiromo din Nairobi au ajuns 14 cadavre: 11 aparţineau unor cetăţeni kenyeni şi trei nu aveau actele de identitate asupra lor. Printre cele trei persoane neidentificate s-au aflat un englez şi un american. „Armata şi echipajele de intervenţie antitero au intervenit prompt, la scurt timp după declanşarea atacului terorist. Asediul a început la orele 15.00 şi s-a încheiat abia după ora 23.00”, a declarat un reprezentant al Ministerului de Interne kenyan. Ministrul de Interne, Fred Matiang a menţionat că abia spre orele dimineţii trupele de intervenţie au putut să declare că zona esta în afara oricărui pericol, pentru că „martorii nu ştiau cu precizie câţi terorişti au participat la măcel”.

Oamenii panicaţi au fugit din calea teroriştilor afiliaţi al-Shabaab
Oamenii panicaţi au fugit din calea teroriştilor afiliaţi al-Shabaab

Oamenii săreau panicaţi pe geam

La 11 ore după declanşarea atacului, localnicii din zona 14 Riverside Drive şi angajaţii Ambasadei Australiei nu îndrăzneau să iasă din adăposturi din cauză că „se mai auzeau împuşcături izolate”. Ministrul de Interne a punctat că agenţii aun avut ca prioritatea salvarea persoanelor aflate în hotel şi abia apoi neutralizarea atacatorilor, de aceea operaţiunea „a fost una de eliberare de ostatici, ci nu de lichidare a atacatorilor”. La orele dimineţii, în jurul orei 3.00 angajaţii hotelului încă mai săreau pe ferestre pentru că nu ştiau dacă teroriştii fuseseră sau nu neutralizaţi. Conform şefului poliţiei Joseph Boinnet, la ora 15.30 teroriştii se aflau în hotel şi trăgeau rafale asupra mulţi mii care fugea îngrozită din calea lor.

Scenele de coşmar din Nairobi s-au produs la câţiva metri de sediul Ambasadei Australiei
Scenele de coşmar din Nairobi s-au produs la câţiva metri de sediul Ambasadei Australiei

«Nu am crezut că scap cu viaţă»

Doi dintre terorişti purtau eşarfe verzi care le mascau faţa. Unul dintre ei avea cel puţin cinci grenade prinse la brâu. Enoch Kibet lucrează pe post de menajeră la hotel şi a povestit coşmarul prin care a trecut. „Tocmai era schimb de tură pe serviciu când am auzit prima explozie. La scurt timp s-au auzit primele ţipete şi apoi câteva pocnituri seci. Am scăpat pentru că m-am trântit la pământ şi m-am rostogolit către intrare. În spatele meu cădeau oameni cu răni îngrozitoare. Când am ajuns în afara hotelului nu mi-a venit să cred că încă mai trăiesc. Explozia a fost atât de puternică încât am crezut că a doborât întregul cpmplex”, a povestit femeia. Enoch a apucat să vadă mai mulţi oameni cu mâinile ridicate în aer care cădeau  seceraţi de rafalele criminale ale teroriştilor. Hotelul DusitD2 se află la doar 1,5 km de mall-ul Westgate, unde, în 2013 a avut loc un alt atentat al-Shabaab în care au pierit 67 de oameni nevinovaţi.

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net