Protestele din capitala Ucrainei au culminat cu o baie de sânge în noaptea de marţi spre miercuri.


Ministerul Sănătăţii din Ucraina a anunţat miercuri dimineaţa, într-un comunicat, că 25 de persoane au fost ucise în ciocnirile violente care au avut loc la Kiev între forţele de securitate şi protestatari, relatează Interfax Ucraina, citată de Mediafax.

CLIIMA20140219_0007_1.jpg

Protestele au continuat toată noaptea în capitala Ucrainei (Foto: Reuters)

Ministerul a confirmat, de asemenea, că jurnalistul Viaceslav Veremii, de la cotidianul local Vesti, a decedat la Kiev după ce a fost împuşcat. Redactorul-şef al cotidianului, Igor Gujva a declarat că Veremii şi un coleg de-al său se întorceau acasă cu taxiul, în timp ce persoane necunoscute au atacat maşina la o intersecţie. Acestea au început să clatine vehiculul, după care i-au tras afară pe şofer şi pe pasageri, pe care i-au bătut. Doi bărbaţi sunt răniţi, iar jurnalistul a murit la spital din cauza unei plăgi împuşcate.

"Douăzeci şi cinci de persoane au murit: opt dintre ele după ce fuseseră internate în spitale din oraş (inclusiv un jurnalist al cotidianul Vesti), patru la spitalul militar, iar 13 au fost duse direct la institutul medico-legal din Kiev", a declarat un purtător de cuvânt al ministerului.

În total, 352 de persoane au fost rănite în aceste violenţe şi au necesitat asistenţă medicală, potrivit echipelor de paramedici şi instituţiilor medicale de la Kiev. Miercuri dimineaţa, în jurul orei 06.00, 241 de răniţi erau în continuare spitalizaţi. Printre aceştia se numără 79 de membri ai forţelor de securitate, cinci jurnalişti, trei copii şi deputatul de opoziţie Vasil Paziniak, care susţine că a fost bătut.

CLIIMA20140219_0009_1.jpg

Protestele au continuat toată noaptea în capitala Ucrainei (Foto: Reuters)

Anterior, Ministerul ucrainean de Interne anunţase că nouă ofiţeri au murit în aceste violenţe, iar alţi peste 371 au primit asistenţă medicală.

Protestele din Ucraina au început în luna decembrie, după ce Guvernul de la Kiev a refuzat semnarea tratatului de asociere cu Uniunea Europeană. Autorităţile au încercat să explice că documentul nu era în interesul ţării, fapt ce a determinat revolta populaţiei.


 
 
Loading...