A navigat în derivă în Pacific timp de 14 luni şi a supravieţuit cu sânge de ţestoasă. Şocul pe care l-a avut când a fost salvat

Ultima actualizare:
Jose Salvador Alvarenga (Foto: AFP)
Jose Salvador Alvarenga (Foto: AFP)

Un Robinson Crusoe al zilelor nostre! Mexicanul Jose Salvador Alvarenga (37 de ani) a supravieţuit 14 luni în apele Pacificului doar cu pește crud, pescăruși, sânge de broască țestoasă și apă de ploaie.

Pescarul a plecat din Mexic către El Salvador în decembrie 2012 cu un prieten în vârstă de 18 ani, care a murit după patru săptămâni.

"Nu-mi amintesc mare lucru, doar apă peste tot... Nu-mi vine să cred că sunt în viață", a povestit bărbatul pentru "Daily Mail".

Motoarele ambarcațiunii pe care se aflau cei doi pescari s-au defectat, iar barca a plutit tot mai departe de mal. După un an și două luni de chin, Jose a reușit să acosteze în Insulele Marshall din Oceanul Pacific. Aici a fost recuperat de salvatori.

După ce a ajuns la civilizaţie, Jose a vrut să dea un telefon familiei, dar nu-şi mai aducea aminte numărul şi nici satul în care locuieşte. Ştie doar că e căsătorit şi că are un băiat de zece ani. Nici în privinţa vârstei nu e foarte sigur: "Am 36 sau 38 de ani, nu-mi mai amintesc".


    Jose Salvador Alvarenga (Foto: AFP)
Jose Salvador Alvarenga (Foto: AFP)
image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net