Nicolas Sarkozy scapă de puşcărie? Ancheta de corupţie, suspendată

Ultima actualizare:

    Nicolas Sarkozy se pregăteşte să revină în prim-planul scenei politiceFOTO: Facebook
Nicolas Sarkozy se pregăteşte să revină în prim-planul scenei politiceFOTO: Facebook

Nicolas Sarkozy are motive de bucurie: Curtea de Apel din Paris a decis să suspende ancheta de corupţie care îl viza pe fostul preşedinte.

Ancheta a fost lansată în iulie, dar judecătorii au hotărât să o suspende marţi, pentru a studia cererea lui Sarkozy de a respinge acuzaţiile, conform huffingtonpost.fr. Nu se ştie când ar fi reluată ancheta, dar ar putea dura câteva luni. 

Vestea vine la scurt timp după ce Sarkozy a anunţat că va reveni în politică şi se pare că intenţionează să candideze din nou la şefia statului francez, în 2017.

Fostul preşedinte francez Nicolas Sarkozy a fost arestat în iulie, o măsură o măsură fără precedent împotriva unui fost şef al statului francez, a declarat o sursă judiciară. El a fost pus sub acuzare pentru corupţie activă, trafic de influenţă şi divulgarea secretului profesional, a anunţat Parchetul naţional financiar, potrivit Mediafax

Avocatul fostului preşedinte francez Sarkozy, Thierry Herzog, şi avocatul general al Curţii de Casaţie, Gilbert Azibert, de asemenea, au fost inculpat marţi seara în dosarul deschis, în special, pentru trafic de influenţă.

Nicolas Sarkozy, Gilbert Azibert şi Thierry Herzog "au fost puşi sub acuzare. Nicolas Sarkozy este vizat de capetele de acuzare de corupţie activă, încălcarea secretului profesional şi trafic de influenţă activ", potrivit unui comunicat al Parchetului.

"Gerard Azibert a fost pus sub acuzare pentru încălcarea secretului profesional, trafic de influenţă pasiv şi corupţie pasivă, iar Thierry Herzog - pentru încălcarea secretului profesional, corupţie activă şi trafic de influenţă activ", a adăugat Parchetul.

Sarkozy e acuzat că a încercat să scape basma curată în procesul în care este acuzat că a obţinut necinstit 4 milioane € de la Liliane Bettencourt (90 de ani), profitând de debilitatea ei, şi în ancheta în care e acuzat că ar fi primit 50 de milioane € de la fostul lider libian Muammar al-Gaddafi, bani pe care i-a folosit în campania electorală în 2007, conform Daily Mail.

Fostul preşedinte i-ar fi oferit lui Azibert o slujbă atractivă pentru a-l informa despre mersul investigaţiilor prin intermediul lui Herzog. Sarkozy şi cei doi şi-ar fi folosit relaţiile în domeniul judiciar pentru a influenţa cursul justiţiei. Suspectând că telefonul său este ascultat, fostul lider francez folosea un mobil înregistrat pe numele Paul Bismuth pentru a ţine legătura cu Herzog. Sarkozy ar putea fi condamnat la 10 ani de închisoare şi amendă de 150.000 € (657.201 lei). Este un caz fără precedent în istoria modernă a Franţei. Şi alţi preşedinţi francezi, cum ar fi Jacques Chirac (în funcţie între 1995-2007) sau François Mitterrand (în funcţie între 1981-1995), au fost acuzaţi de corupţie, dar nu au ajuns după gratii. Acum că ancheta a fost suspendată, e însă posibil ca şi Sarkozy să scape de închisoare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
nicolae moromete desen florian marina
image
image
image
image
image
image
image png
banner pensii png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net