Noaptea preşedinţilor. 200 de milioane de oameni decid soarta lumii

Ultima actualizare:

    Barack Obama versus republicanul Mitt Romney
Barack Obama versus republicanul Mitt Romney

Luptă fără precedent în istoria SUA pentru Casa Albă! Nimeni nu putea spune cu exactitate cine va câştiga alegerile, în condiţiile în care sondajele anunţau o egalitate aproape perfectă. Totuşi, în această noapte peste 200 de milioane de americani au decis preşedintele.

Barack Obama (51 de ani) a câştigat capital de imagine de pe urma uraganului pe ultima sută de metri, în timp ce republicanul, Mitt Romney (65 de ani) era majoritar în sondaje acum două săptămâni.

Emoţii şi mai mari odată cu primele rezultate: amândoi au obţinut acelaşi număr de voturi în primul orăşel din SUA care a votat, Dixville Notch, din statul New Hampshire.

Atât Obama, cât şi Romney s-au arătat vădit istoviţi la capătul unui maraton cu patru dispute televizate, sute de discursuri şi 3 miliarde de dolari cheltuiţi. Bătălia finală s-a dat în zece state-cheie: Virginia, Ohio, Michigan, Wisconsin, Iowa, Massachussetts, Missouri, Colorado, Florida şi Indiana. Primele rezultate preliminare au fost făcute publice la ora 4.30 (ora României).

Pro Obama.De zece ani, în Cluj-Napoca locuieşte un american care îşi spune Sam cel Român. Vorbeşte româneşte şi e îndrăgostit nebuneşte de ţara noastră. Deşi este la mii de kilometri distanţă de ţara sa natală, Sam este la curent cu tot ce se întâmplă în State. "Nu am fost la vot pentru că nu am fost decis pe cine să aleg.

simeon stalpnicul png

Poate pe Obama, deşi la ultimele alegeri a făcut promisiuni pe care nu şi le-a ţinut. A primit Nobelul pentru Pace. Pentru care pace? că America este implicată în războaie", afirmă americanul. Sam zice că nu face politică şi "simte" că Romney ar putea fi noul preşedinte. Aşteaptă să vadă dacă a avut dreptate.

simeon stalpnicul png

Pro Romney. Jennifer Risper, 25 de ani, este una dintre americancele care deşi se află în România, mai exact în Arad, a votat pentru alegerile prezidenţiale din SUA. Din acest an ea joacă baschet în România, la echipa Universitatea Goldiş ICIM Arad, unde spune că s-a acomodat foarte repede.

„Oamenii de aici sunt foarte prietenoşi şi sunt impresionată de locurile şi lucrurile pe care le-am văzut în ţara voastră. Cu ajutorul conducerii clubului am reuşit să votez", spune Jennifer. Tânăra spune că nu este sigură cine va câştiga, dar speră că va ieşi învingător favoritul ei, Mitt Romney.

image
image
image
image
image
image
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net