Noi informaţii despre avionul malaysian dispărut duminică. Ce spun oficialii

Ultima actualizare:

    Avionul a dispărut duminică dimineaţaFoto: Getty
Avionul a dispărut duminică dimineaţaFoto: Getty

Avionul AirAsia care a decolat duminică din Indonezia către Singapore cu 162 de persoane la bord probabil că se află "pe fundul Mării" Java, a declarat luni şeful Agenţiei naţionale indoneziene pentru căutare şi salvare (Basarnas), relatează AFP.

"Ţinând cont de informaţiile de care dispunem şi de evaluarea potrivit căreia presupusul loc al prăbuşirii este în mare, ipoteza este că avionul se află pe fundul mării. Aceasta este o impresie preliminară care poate evolua odată cu evaluarea rezultatului căutărilor", a declarat Bambang Soelistyo într-o conferinţă de presă, conform Mediafax.

El a adăugat că Indonezia nu dispune de "instrumentele" necesare, ca de exemplu submarine, pentru a scoate avionul de pe fundul mării, dar că ţara sa va apela alte state în acest sens, dacă va fi necesar.

"Ţinând cont de lipsa noastră de tehnologie, am lucrat în coordonare cu ministrul de Externe pentru a putea împrumuta (mijloace) de la alte ţări care au propus ajutor. Este vorba despre Marea Britanie, Franţa şi Statele Unite", a spus el.

Operaţiunile de căutare a avionului în Marea Java au fost reluate luni dimineaţa, după ce au fost întrerupte duminică, la căderea nopţii.

Singapore, Malaysia şi Australia au trimis avioane şi nave să asiste Indonezia în aceste operaţiuni care se concentrează asupra Mării Java. Statele Unite s-au declarat şi ele pregătite să-şi ofere ajutorul.

Avionul de tip Airbus A320-220 AirAsia, o companie malaysiană low cost, a dispărut fără urmă duminică, la puţin timp după ce a decolat de la Surabaya, în estul Insulei Java, după ce s-a confruntat cu condiţii meteorologice nefavorabile.

Avionul de tip Airbus A320 ar fi survolat în cerc marea în zona insulei Belitung pentru a evita o furtună, după care a intrat într-o zonă de turbulenţe şi s-a prăbuşit în ocean, la o distanţă de 145 de kilometri de insulă, potrivit adevarul.ro. Compania aeriană Air Asia a anunţat că, înainte de dispariţia de pe radar, pilotul a cerut devierea traseului de zbor din cauza vremii. Potrivit CNN, în zonă era o furtună puternică. De asemenea, aeronava zbura la o altitudine de 9.700 de metri şi a cerut permisiunea de a urca la 11.500 de metri, pentru a evita plafonul de nori. 

„La ora locală 6.12, aeronava a cerut permisiunea de a urca la altitudine mai mare din cauza norilor. La 6.16, avionul încă se afla pe radar, iar două minute mai târziu a dispărut. Ultima lui poziţie era între Tanjung Pandan şi Pontianak. La bord se aflau 155 de pasageri şi 7 membri ai echipajului“, a declarat  a declarat Djoko Atmojo, oficial din Ministerul Transporturilor.

La bordul cursei cu numărul QZ8501 se aflau 157 de indonezieni, trei sud-coreeni, un malaezian şi un pasager din Singapore. Printre pasageri se aflau şi 16 copii şi un bebeluş. 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (5) jpg
bebelus jpg
pensie jpeg
invitatie de nunta jpg
Prințul William în noiembrie 2023  foto   GettyImages jpg
eruptie vulcan jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net