O româncă și copiii ei, dispăruți în avalanșa din Italia

Ultima actualizare:

    Adriana și copiii ei au dispărut după producerea avalanșei
Adriana și copiii ei au dispărut după producerea avalanșei

Cutremurele care s-au produs ieri în centrul Italiei au făcut prăpăd. În provincia Pescara s-a produs, azi-noapte, o avalanșă, în urma căreia un hotel a fost împins câțiva zeci de metri. O româncă și copii ei, aflați în vacanță, au fost dați dispăruți.

Tragedie într-o familie venită la schi în Italia. Românca Adriana Vrânceanu, împreună cu soțul ei italian Giampiero Parete și cei doi copii, Udovica, 6 ani, și Gianfilippo, 8 ani, se aflau printre turiști.

Azi noapte, însă, hotelul în care erau cazați a fost lovit de o avalanșă, produsă în urma cutremurelor, și l -a împins câteva zeci de metri.  

Doar tatăl a avut norocul să rămână la suprafață, pentru că se afla la mașină. ”Am pierdut totul. Acolo sunt soţia mea şi cei doi copii ai mei”, a spus, bărbatul, îndurerat. Echipele de salvare s-au mobilizat rapid.


    Italianul Giampiero Parete este distrus de pierderea familiei sale
Italianul Giampiero Parete este distrus de pierderea familiei sale

Hotelul a fost mutat câțiva zeci de metri

Zăpada a blocat, însă, drumul de acces, astfel că membri ai serviciilor de intervenţie au ajuns abia astăzi, în jurul orei locale 4.30 dimineaţa (5.30 ora României), o parte pe schiuri, alţii cu elicopterul. Au reuşit să scoată de sub dărâmături două persoane în viaţă şi o persoană decedată. Până acum, 30 de turiști sunt dați dispăruți.

"O coloană de vehicule, cu o freză, abia a ajuns unde se află acoperişul (hotelului – n.r.). Se pare că structura a fost împinsă de unda de şoc”, a anunţat viceprefectul de Pescara, Carlo Toriontano.

Membri echipelor de salvare au descris ceea ce s-a întâmplat în termeni aproape apocaliptici: "o combinaţie tragică între un cutremur şi o avalanşă”.

Între timp, seria cutremurelor din centrul Italiei pare să nu se mai termine, scrie La Repubblica. În cursul nopţii de miercuri spre joi s-ai înregistrat cel puţin 80 de replici, cu magnitudine cuprinse între 2 şi 3,5, a anunţat Institutul Naţional de Geofizică şi Vulcanologie.

În regiunea Marche, mulţi au ales să doarmă în adăposturi de urgenţă. Mai multe localităţi din apropiere de epicentrele seismelor sunt izolate de zăpadă, iar echipele de salvare nu au putut ajunge. Ieri au avut loc patru cutremure, între 5 și 6 pe scara Richter.

image
image
image
image
image
image
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net