PANICĂ Virusul Zika, transmis de țânțari a ajuns în Europa

Ultima actualizare:

    Țânțarii sunt atrași în primul rând de miros
Țânțarii sunt atrași în primul rând de miros

Două persoane contaminate cu virusul Zika au fost depistate în Elveția, la scurt timp după ce s-au întors dintr-o regiune tropicală, a informat marți Ministerul Sănătății din această țară.

Autoritățile de la Berna au asigurat că monitorizează cu atenție situația, informează EFE, citată de Agerpres.

Pentru moment, Elveția nu a recomandat oficial evitarea călătoriilor în statele în care s-a depistat prezența virusului, respectiv în cele din America de Sud.

Transmis de țânțarul Aedes aegypti, la fel ca și virușii care provoacă febra Dengue sau Chikungunya, virusul Zika a fost descoperit în 21 de țări din America Latină. Epidemii s-au înregistrat, mai ales, în Brazilia, Columbia, Salvador, Panama și Republica Capul Verde.

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), virusul se transmite prin sânge, iar cea mai eficientă metodă de prevenție constă în evitarea zonelor în care există mulți țânțari, folosirea de substanțe contra înțepăturilor acestor insecte și a paturilor dotate cu plase contra țânțarilor.

În Brazilia, țara cea mai afectată de Zika, au fost depistate 3.900 de cazuri de microcefalie la nou-născuți. OMS a declarat luni că „nu a fost încă stabilită o legătură de tip cauză-efect între infectarea cu Zika în timpul sarcinii și microcefalia la nou-născuți”, dar a subliniat că există „dovezi circumstanțiale foarte îngrijorătoare” în acest sens.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net