Papa Francisc înfiinţează un tribunal pentru cazurile de pedofilie în rândul preoţilor

Ultima actualizare:

    Papa Francisc
Papa Francisc

Papa Francisc a aprobat înfiinţarea unui tribunal pentru audierea cazurilor episcopilor acuzaţi că au acoperit abuzurile comise de preoţi asupra copiilor, transmite Mediafax.

Această mişcare fără precedent intervine în urma recomandărilor nou-creatului comitet privind abuzurile sexuale comise de clerici. Tribunalul va avea competenţa de a pedepsi episcopii care nu au protejat tinerele victime.

Grupurile formate din fostele victime cer de multă vreme Vaticanului să depună mai multe eforturi pentru a trage la răspundere episcopii pentru abuzurile care au avut loc sub privirile lor. Anul trecut, ONU a criticat puternic Biserica pentru că nu a reuşit să pună capăt abuzurilor şi că a permis acoperirea preoţilor vinovaţi.

O declaraţie din partea Vaticanului afirmă că departamentul se va afla sub auspiciile Congregaţiei pentru Doctrină şi Credinţă. Scopul său va fi să „judece episcopii pentru abuz de putere în legătură cu abuzurile comise asupra minorilor”, adaugă comunicatul. Părintele Federico Lombardi, un purtător de cuvânt al Vaticanului, a declarat că episcopii pot fi judecaţi şi dacă nu au reuşit să împiedice producerea unor astfel de abuzuri.

Într-o primă fază, plângerile vor fi investigate de unul dintre cele trei departamente ale Vaticanului în funcţie de jurisdicţia de care aparţin episcopii, după care ele vor fi judecate de departamentul doctrinal.

image
image
image
image
image
image
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net