Poftiţi în buncărele anti-Apocalipsă!

Ultima actualizare:

    Apocalipsa!
Apocalipsa!

Doar două zile ne mai despart de tragicul sfârşit al planetei! Acum mai bine de 5.000 de ani, mayaşii au prezis că vineri, pe 21.12.2012, lumea va fi atacată de numeroase catastrofe naturale, care vor duce la sfârşitul ei.

De când cu Apocalipsa, americanul Ron Hubbard s-a apucat de construit buncăre.

Apocalipsa!
Apocalipsa!

Acestea sunt adevărate case sub pământ, luxoase şi practice, cu paturi, bucătării, toalete şi chiar televizoare.

“Casele“ sunt îngropate la şase metri sub pământ

Apocalipsa!
Apocalipsa!

Sub pământ, familia se poate destinde în camera de zi în timp ce lumea se sfârşeşte

Apocalipsa!
Apocalipsa!

Ele pot rezista cu succes oricărui atac de natură nucleară sau chimică şi costă, în medie, 75.000 de dolari, adică aproximativ 260.000 de lei.

În buncăr, copiiifamiliei Hubbard îşi ţin de urât în camera cu paturi suprapuse

Apocalipsa!
Apocalipsa!

Americanul spune că în anii precedenţi, vindea aproximativ un buncăr pe an, dar în 2012 a vândut câte unul pe zi! Ron Hubbard împreună cu familia lui vor coborî vineri în buncărul construit special pentru ei şi vor rămâne acolo timp de trei zile.

Buncărele au setări de lux, inclusiv instalaţii de reglare a temperaturii

Apocalipsa!
Apocalipsa!

"Chiar dacă nu se întâmplă nimic şi nu o să fie sfârşitul lumii, nu avem nimic de pierdut dacă ne protejăm. Ar fi chiar stupid dacă nu am coborî în buncăr şi ar veni Apocalipsa", spune americanul. Chiar dacă cercetătorii de la NASA resping ideea unei Apocalipse săptămâna aceasta, mulţi locuitori ai planetei s-au pregătit pentru ce e mai rău.

Satul turcesc Sirince se află foarte aproape de locul în care Fecioara Maria s-a ridicat la cer

Apocalipsa!
Apocalipsa!

Chiar şi starurile de la Hollywood s-au speriat de sfârşitul lumii. Actorul Tom Cruise, 50 de ani, se va adăposti de Apocalipsă în satul turcesc Sirince, care se pare că va fi ferit de catastrofele sfârşitului lumii, deoarece se află situat foarte aproape de locul în care Fecioara Maria s-a ridicat la cer. De aceea, el emană foarte multă energie pozitivă, protejându-i pe cei care se află pe meleagurile lui.

Autorităţile locale spun că pe 21 decembrie sunt aşteptaţi în Sirince peste 60.000 de turişti, lucru foarte neobişnuit pentru aceste locuri într-o lună de iarnă. Presa americană anunţă că Tom Cruise o va lua cu el şi pe fiica lui, Suri. În Europa mai sunt două locuri devenite celebre datorită energiilor pozitive pe care le emană: satul Bugarach din Franţa şi muntele Rtanj din Serbia.

Vechii mayaşi credeau că la 21 decembrie 2012 se încheie ciclul de 5.125 ani al civilizaţiei lor. Asta înseamnă ultimul baktun din cele 394, cuprinse în calendarul mayaş, care şi-a început numărătoarea în 3.114 î.H. Conform astronomilor mayaşi, la această dată vor avea loc furtuni puternice în Soare, amplificate de alinierea planetelor, care vor duce la inversarea polilor magnetici ai Terrei.

Templele mayaşe atrag anual milioane de turişti

Apocalipsa!
Apocalipsa!

În plus, la această dată se reîntoarce pe Terra un zeu mayaş războinic şi răzbunător. Dintre numeroasele civilizaţii ale Americii de dinaintea cuceririi spaniole, cultura şi civilizaţia Maya, desfăşurată geografic pe teritoriul Mexicului actual, este cea mai cunoscută, dar şi cea mai greu de înţeles.

Civilizaţia maiaşă a atins apogeul în perioada 300-900 d.H. De unde veneau ei şi de ce au ales una din regiunile cele mai neospitaliere ale Americii Centrale nimeni nu ştie. În plină pădure tropicală, mayaşii au construit temple care atrag şi acum milioane de turişti!

Cum a reuşit acest popor, rămas într-un stadiu de civilizaţie materială foarte primitiv, de tipul epocii de piatră, care nu cunoştea nici metalele, nici animalul de povară sau de tracţiune, nici plugul, nici măcar roata, să depăşească toate celelalte popoare ale Americii precolumbiene în domeniul ştiinţei şi cel al artelor? A fost singurul popor din America Centrală care a creat un sistem de scriere hieroglifică, iar preoţii lor au inventat încă din sec. IV î.e.n. un sistem de numerotare. Cifrele erau reprezentate prin puncte şi linii. Un punct însemna cifra 1, iar o linie - cifra 5. O altă enigmă pentru istorici rămâne dispariţia acestei civilizaţii.

ARAD: Cumpără-ţi tricou de supravieţuitor!

Arădenii pot petrece „Sfârşitul" în clubul Republica, alături de grupul Grandma's Craft Monkeys. Ei sunt invitaţi să savureze fiecare strop al apocalipsei cu băutură şi multe surprize. De asemenea, clubul vinde şi tricouri pe care scrie „Am supravieţuit 21.12.2012". Acestea se vând la promoţie şi „te scapă" de sfârşitul lumii.

CLUJ: Păstrează-ţi obiectele dragi departe de extratereştrii care vor invada planeta!

Obsesia sfârşitului  lumii, aşa cum a fost prezis de mayaşi, nu a rămas fără ecou la patronii clujeni de localuri. Astfel, cei care vor supravieţui sfârşitului au multe opţiuni pentru a petrece vineri, 21.12.2012. La Casa TIFF se organizeză, vineri, de la 22.00,  Petrecerea Sfârşitului Lumii - Apocalypse Now. "Pentru a participa la petrecere te rugăm să aduci un obiect care te reprezintă şi noi îl vom pune într-un loc sigur!

Dacă supravieţuim, te invităm să-l vezi expus la Casa TIFF începând de sâmbătă, de la ora 16.00", anunţă organizatorii, protejând astfel lucrurile dragi de extratereştrii. Nici celelalte localuri nu s-au lăsat mai prejos şi organizează vineri petreceri tematice astfel: Beci 36 - Bea pentru apocalipsă party, Club Karma - Not the end of the world party, Club Seven- Apocalypse Party.

TIMIŞOARA: Participă la ultimul concurs de frumuseţe: Miss «sfârşitul lumii»!

Participă la ultimul concurs de  frumuseţe: Miss «sfârşitul lumii»!
Participă la ultimul concurs de frumuseţe: Miss «sfârşitul lumii»!

Nebunia datei de 21 decembrie nu a cuprins Timişoara, însă există evenimente "tematice" pentru petrecerea timpului liber. Clubul "No Name" profită de amploarea fenomenului "21.12.12" şi îi invită pe timişoreni la "Concursul de Miss - The End of the World", la care vor participa fete frumoase alese de la balurile bobocilor desfăşurate în oraş în această toamnă.

Concursul va începe la ora 21.21. Pentru cei care nu sunt pasionaţi de concursuri de frumuseţe, seara are loc şi o piesă de teatru cu titlu şi subiect apocaliptic. Teatrul Maghiar pune în scenă, de la ora 19.00, spectacolul "Înainte de potop", scrisă de fraţii Oleg şi Vladimir Presnyakov. Spectacolul a fost jucat prima dată pe 29 noiembrie. Programarea unei noi reprezentaţii chiar pe 21 decembrie este doar o coincidenţă. Sau poate că nu.

SIBIU: Fă o orgie în ultimele clipe de viaţă!

Cei de la White Rabbit vă invită vineri la o petrecere cum nu s-a mai văzut, intituală sugestiv Party Before the End. "Din data de 21.12.2012 nu vom mai exista, teoretic. Cu ocazia ultimei zile pe care o vom trăi noi, vă invităm la un party cum nu aţi mai văzut! Beţie, desfrâu, desfătare, orgie ori ce doriţi voi să faceţi în ultimele clipe de viaţă! Special guest UFO & Jay-ko", anunţă organizatorii evenimentului. 

Chiar dacă nu au ca temă sfârşitul lumii, în ziua anunţatei apocalipse sunt programate şi alte party-uri la Sibiu. La Liquid cântă Smiley, iar în Resident Society Club va avea loc cea de-a patra ediţie a Miss Crăciuniţa.

BACĂU: Salvează-te cu «celula de criză»!

Mai în glumă, mai în serios, cinci familii din oraşul băcăuan Comăneşti au pus bazele unui „comandament", care are drept scop „salvarea vieţilor omeneşti după Apocalipsa de vineri, 21 decembrie". Oamenii se întâlnesc seară de seară într-un restaurant din localitate şi dezbat cu patos ultimele materiale legate de subiect, apărute în presa internaţională. Ba mai mult, au trecut şi la fapte. Concret, au cumpărat medicamente de tot felul, alimente în conserve, apă, sobe, lumânări, lămpi şi saci de dormit. „Câteva săptămâni vom rezista cu proviziile pe care le avem însă, dacă va fi ceva grav, nu vom face faţă", a spus o femeie care face parte din „celulă".

BAIA MARE: Hai la «Cina de sfârşitul lumii»!

Participă la ultimul concurs de  frumuseţe: Miss «sfârşitul lumii»!
Participă la ultimul concurs de frumuseţe: Miss «sfârşitul lumii»!

Chiar dacă nu e convins că pe 21 decembrie vine sfârşitul lumii, Claudiu Câmpan, administratorul unui restaurant  s-a gândit să facă o seară tematică dedicată acestui eveniment. Aşteaptă clienţii la „Cina de sfârşitul lumii" la restaurantul A'roma Mediteraneană. „Nu cred că vom muri, dar, dacă se va întâmpla, măcar să murim sătui. Va fi o seară cu un meniu special şi muzică live.

Pot să zic că este exact modul în care vreau să trec pe lumea cealaltă", spune zâmbind administratorul. Meniul propus de restaurantul băimărean include atât băutură, cât şi un aperitiv, supă şi gustare caldă. Preţul unui meniu este de 69 de lei de persoană.

image
image
image
image
image
image
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net