Primul avion alimentat cu excremente bovine ar putea zbura curând

Ultima actualizare:

    Omul spune că vacile i-au adus pagube de 100 de dolari
Omul spune că vacile i-au adus pagube de 100 de dolari

Reprezentanţii companiei AIRBUS au decis să sponsorizeze idei care să ducă la eficientizarea consumului de carburant pentru avioane şi la eliminarea unui procent mare de caracteristici nocive pentru mediu al acestora.

Astfel, a fost introdus conceptul alimentării avioanelor cu combustibil care să provină din excrementele bovine.

Excrementele bovine emană cantităţi uriaşe ce gaz metan pe care o echipă de cercetători din Australia susţine că le poate folosi pentru a asigura curse pe distanţe uriaşe.

Excrementele de la bovine sunt deja o sursă de combustibil pentru unii dintre cei mai mari producătoriagrigoli din SUA. Acestea sunt adunate şi colectate în cisterne mari, unde se formează gazul metan care apoi este folosit pentru alimentarea utilajelor agricole.

Reprezenanţii AIRBUS susţin că astfel de idei, deşi par deplasate, arputea deveni realitate în viitorul apropiat iar premiu oferit pentru cea mai practică şi inovativă idee de acest gen este de 25.000 de Lire Sterline, potrivit The Sun.

image
image
image
image
image
image
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net