Protest periculos: Iranienele luptă împotriva opresiunii sexuale

Ultima actualizare:

    Un alt motiv al manifestației este susținerea activistei egiptene Aliaa Magda Elmahdy
Un alt motiv al manifestației este susținerea activistei egiptene Aliaa Magda Elmahdy

De ziua internațională a femeii, mai multe reprezentante ale sexului frumos din Iran s-au filmat nud pentru a-și promova nemulțumirile legate de opresiunea sexuală din țara de proveniența. Campania " My body , my choice" , tradus "Corpul meu , alegerea mea" militează pentru egalitatea în drepturi a celor două sexe, atât în Iran cât și în restul țărilor cu religie predominant musulmană.

Femeile, care acum locuiesc în Europa , au fost filmate nud în timp ce fiecare transmitea un mesaj considerat sfidător . Un alt motiv al manifestației este susținerea activistei egiptene Aliaa Magda Elmahdy , prin lansarea calendarului " Nude Photo Revolutionary" , de ziua internațională a femeii.

Elmahdy este o studentă în vârstă de 20 de ani care a scandalizat Orientul Mijlociu și a fost bombardată cu mii de insulte, în unele dintre ele fiind comparată cu o prostituată.

Creatoarea calendarului , Maryam Namazie a declarat că "islamismul și dreptul religios sunt obsedate de corpurile femeilor , ei doresc că noi să fim legate și chinuite. În fața acestui atac nuditatea trece granița tabuurilor și este o importantă formă de rezistentă."

Calendarul oferă de asemenea suport actriței Goldshifteh Farahani, căreia i-a fost interzisă revenirea în țara natală , Iran, deoarece a pozat nud într-o revistă franceză.

image
image
image
image
image
image
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net