Putin: «Am retras trupele de la frontiera cu Ucraina»

Ultima actualizare:

    Vladimir Putin, prim-ministrul Rusiei.
Vladimir Putin, prim-ministrul Rusiei.

Preşedintele rus, Vladimir Putin, a declarat, miercuri, că Rusia şi-a retras trupele de la frontiera cu Ucraina, potrivit Mediafax.

Putin a anunţat, miercuri, că Rusia şi-a retras trupele de la frontiera cu Ucraina, unde NATO a estimat, la sfârşitul lui aprilie, că se află până la 40.000 de persoane. Acţiunile ruseşti şi rubla au crescut după anunţul liderului de la Kremlin. Statele Unite aşteaptă dovezi privind retragerea trupelor ruse.

"Ni s-a spus tot timpul că trupele noastre de la frontiera ucraineană ridică îngrijorări: le-am retras, ele nu mai sunt în prezent la frontiera ucraineană, ci acolo unde desfăşoară exerciţii în mod obişnuit", a declarat el la încheierea întâlnirii sale cu preşedintele OSCE, elveţianul Didier Burkhalter.

Acţiunile ruseşti au înregistrat miercuri cea mai mare creştere a ultimelor şapte săptămâni, iar rubla este în urcare, după ce preşedintele Vladimir Putin a declarat că a retras trupele de la graniţa cu Ucraina şi a cerut separatiştilor să amâne referendumul, pentru detensionarea situaţiei.

Statele Unite încă nu au dovezi privind retragerea trupelor ruse de la frontierele Ucrainei, aşa cum a afirmat preşedintele rus, Vladimir Putin, anunţă Casa Albă, citată de AFP.

"Statele Unite ar primi favorabil o asemenea măsură, dar, deocamdată, nu există dovezi că a avut loc o retragere a trupelor", a declarat Josh Earnest, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Barack Obama.

"Am primi favorabil o retragere semnificativă şi transparentă a trupelor ruse", a adăugat oficialul american.

La rândul său, Alianţa Nord-Atlantică a comunicat că nu are informaţii care să confirme retrgerea trupelor ruse de la frontierele Ucrainei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
image png
turista vulcan jpg
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
image
actualitate.net
image
actualitate.net