A fost diagnosticată cu cancer în 1987, dar după aproape 20 de ani e perfect sănătoasă. O profesoară de geochimie din Marea Britanie crede că s-a vindecat de boala necruţătoare după ce a renunţat la lactate.


Jane Plant a primit dureroasa veste pentru prima oară în 1987, iar în 1993 a fost diagnosticată din nou cu cancer. Atunci, doctorii i-au spus că mai are doar câteva luni de trăit. A doua tumoare, de mărimea unui ou, se afla pe gât.

Femeia, acum în vârstă de 69 de ani, era atât de disperată încât nu mai suporta.

"Am fost diagnosticată cu cancer la sân la 42 de ani. După cinci ani, când credeam că l-am învins, a revenit. I-am cerut doctorului să îmi pună capăt zilelor. Nu ştiam cum voi lupta din nou cu o boală care vrea să mă omoare. Nu am mers până la capăt datorită copilului meu", a povestit Jane.

Pentru că nu mai ştia ce să facă, a început să caute ea singură o soluţie. Fiind om de ştiintă, a sperat că va descoperi cum să rezolve grava ei problemă. După ani în care lucrase în China, Jane a realizat că rata de cancer la sân era scăzută acolo.

"Eu şi soţul meu am lucrat în China, pe probleme de mediu. Mi-am amintit că acolo doar o femeie la 100.000 are cancer, în loc de 1 la zece în Vest. Am verificat datele cu ajutorul doctorilor şi colegilor mei din China", a explicat Jane.

Atunci, profesoara a realizat că e legat de dieta pe care o au femeile în diverse colţuri ale lumii.Jane a decis să renunţe la lactate complet, pentru că nici femeile din Asia nu consumă aşa ceva.

"Mi-am amintit că soţul meu a primit lapte praf, pentru că ei nu beau lapte. Nici măcar nu aveau o industrie a lactatelor în anii 1980. Nu aveam nimic de pierdut dacă renunţam la cele două iaurturi degresate pe care le mâncam pe zi", a mărtusit femeia, care a renunţat apoi şi la carne, peşte şi ouă.

La şase luni după ce şi-a schimbat regimul, tumoarea de pe gât dispăruse complet. La un an, se vindecase complet, iar boala nu a revenit deloc în toţi cei 19 ani de când a adoptat dieta. 

Jane a descoperit, în toţi aceşti ani, că există o legătură directă între mai multe de o treime din tipurile de cancer şi lactate. Profesoare recomandă ca pacienţii să consume multe legume şi foarte puţină carne roşie, sare, zahăr şi grăsimi. În plus, dacă renunţi complet la lactate, spune femeia, ai şansa să opreşti boala din prima fază.

Dovadă că lactatele creează un mediu propice pentru ca celulele canceroase să se dezvolte e faptul că, în urmă cu trei ani, când a renunţat la dieta strictă, Jane a făcut din nou cancer. A scăpat de boală revenind la alimentaţia atent controlată şi fără lactate.

"Din fericire, cancerul a intrat în remisie în mai puţin de şase luni, dar m-am speriat foarte tare", a completat Jane, care acum nu mai are nicio problemă, dar este mereu atentă la etichetele produselor cumpărate.


 
 
Loading...