Salariul mediu lunar în Cuba a atins echivalentul a 68 de lei

Ultima actualizare:

    Nivelul salariilor nu acoperă nevoile cubanezilor
Nivelul salariilor nu acoperă nevoile cubanezilor

Salariul lunar mediu în Cuba a crescut cu 17% în decurs de cinci ani, atingând 455 de pesos neconvertibili, adică 19 dolari (aproximativ 68 de lei), potrivit Oficiului Naţional cubanez de Statistică.

Salariul mediu a crescut de la 387 de pesos neconvertibili (CUP, adică aproximativ 16 dolari), cât era în 2006, la 455 de pesos neconvertibili, în 2011, potrivit datelor statistice publicate luni de către ONE, relatează Mediafax.

Acest nivel nu include veniturile pe care cubanezii le pot deţine într-o altă monedă de circulaţie pe Insulă, şi anume pesos convertibili.

Autorităţile cubaneze admit că nivelul salariilor este insuficient pentru a acoperi nevoile cotidiene ale cubanezilor, în pofida livretului de cartele de aprovizionare ("libreta"), care le permite să achiziţioneze alimente şi anumite produse la preţuri subvenţionate şi să beneficieze de gratuitate în sănătate şi educaţie.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net