Sindrom groaznic: doarme zile în şir fără să-şi dea seama

Ultima actualizare:

Femeia suferă de Sindromul Kleine Levin, sau în termeni populari, sindromul Frumoasei Adormite. Boala se manifestă prin faptul că tânăra adoarme brusc şi  nu ştie niciodată când se va trezi. Se poate întâmpla peste o oră sau peste câteva zile. Astfel ea a reuşit să rateze cele mai importante evenimente din viaţa ei: de la petrecerea de 18 ani la sărbătorile de Crăciun. 

În trecut, episoadele acestei boli erau mai dese, însă acum ele se repetă periodic, la aproximativ trei luni. Pe parcursul crizei tânăra nu este capabilă să se îngrijească. Ea se trezeşte doar să meargă la baie sau să mănânce. De aceea  părinţii ei trebuie să fie mereu în gardă şi să-i pregătească masa până nu adoarme din nou.

Debutul acestei maladii a fost la vârsta de 18 ani, când tânăra se pregătea pentru examenul de admitere la facultate: „Totul s-a întâmplat după ce m-am întors de la o petrecere. În ziua următoare mă simţeam foarte agitată, extrem de încrezătoare în forțele mele, dezinvoltă".  Cei care au ajutat-o să descopere ce boală are au fost prietenii fetei. Ei au vizionat la televizor un documentar în care era prezentată o fetiţă care suferea de sindromul Kleine Levin. Imediat i-au trimis un sms prin care i-au povestit ceea ce au văzut.

Sindromul Klein Levin este o maladie care afectează aproximativ 1000 de persoane de pe întreg mapamondul. Pentru că este o boală rară, cauzele nu sunt cunoscute şi nici nu există un tratament bine stabilit. Ea poate fi controlată printr-o combinaţie de medicamente stimulatoare şi pastile de dormit, pentru o calitate mai bună a somnului.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
fabrica DeLonghi jpg
image
image
image
image
image
image
image png
anul fara vara jpg
Asigurare locuinta - casa FOTO Shutterstock
monezi jpeg
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net