ȘOCANT! Cel mai cunoscut faraon a avut un destin tragic. Zdrobit și ars după moarte!

Ultima actualizare:

Totul a plecat de la o însemnare a lui Howard Carter, arheologul care a descoperit mormântul intact al lui Tutankhamon în anul 1922, o însemnare pe care nu mulți au luat-o în seamă. Acesta notase că trupul faraonului părea să fi fost ars, și asta după ce sarcofagul său fusese sigilat. Arheologul britanic Chris Naunton, director al Societății pentru Explorarea Egiptului, a redescoperit acest comentariu al lui Carter și, împreună cu egiptologul Robert Connolly de la Universitatea din Liverpool, a analizat mostre din țesutul și oasele lui Tuthankamon.

După analiza acestor mostre cu ajutorul unui microscop electronic, cercetătorii britanici au confirmat faptul că trupul faraonului fusese ars. Un eveniment extrem de bizar, având în vedere meticulozitatea cerută pentru îmbălsămarea unui monarh. Cei doi oameni de știință sunt de părere că uleiurile folosite pentru mumificarea trupului lui Tutankhamon au îmbibat lâna din care era format giulgiul faraonului, apoi, în contact cu oxigenul, aceste substanțe inflamabile s-au aprins, arzând trupul mornahului la o temperatură de aproape 200 de grade.

Citește continuarea articolului pe ȘTIINȚĂ&TEHNICĂ!

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net