ŞOCANT! Găini torturate într-o fermă din Franţa

Ultima actualizare:

Materialul video obtinut de Vier Pfoten, din surse care ţin să-şi păstreze anonimatul, înfăţişează animale moarte, rănite şi ţinute în condiţii chinuitoare în interiorul fermei. În unele cuşti, găinile au un spaţiu de numai 464 cm² fiecare, fiind înghesuite câte 9 într-o cuşcă de 4.176 cm². Ferma face parte dintr-o cooperativă care furnizează ouă unei companii ce exportă în Germania, Olanda, Marea Britanie, Elveţia, Belgia, Spania şi ţările scandinave.

Descoperirea vine la doar o săptămână după ce Asociaţia franceză a crescătorilor de păsări a anunţat că s-a conformat total interdicţiei UE privind comercializarea ouălor provenite de la găini ţinute în cuşti neîmbunătăţite.

“Vier Pfoten solicită autorităţilor franceze să ia sub control situaţia şi să închidă toate fermele care încă mai folosesc cuşti neîmbunătăţite”, a declarat Heli Dungler, preşedintele organizaţiei.

Pe 26 ianuarie, Comisia Europeană a impus un termen limită de conformare pentru 14 state, înclusiv România, solicitând autorităţilor sanitar-veterinare noi controale. Cuştile convenţionale sau neîmbunătăţite au fost scoase în afara legii de la 1 ianuarie 2012 deoarece nu asigură găinilor ouătoare condiţii minime de bunăstare. Spaţiul foarte mic (doar 550 cm², cât o coala A4), lipsa luminii naturale sau a oricăror îmbunătăţiri conduce în foarte multe cazuri la îmbolnăvirea, rănirea şi chiar moartea păsărilor. De-acum înainte vor fi permise doar cuştile care oferă un spaţiu de cel puţin 750 cm² pentru fiecare găină.

Consumatorii care doresc să contribuie la reducerea numărului de animale chinuite o pot face alegând din raft doar ouăle a căror ştampilă începe cu cifrele „0” sau „1” (crescute în aer liber) . Indicativul „3” este doar pentru cuşti înghesuite în hale uriaşe.

image
image
image
image
image
image
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
Infographic 02 png
fond postasi 2 1698256806 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net