Taifun în Filipine! 11 morţi şi sute de mii de persoane au fost evacute de urgenţă

Ultima actualizare:

    Peste 450.000 de persoane au căutat refugiu în faţa urgieifoto: Getty
Peste 450.000 de persoane au căutat refugiu în faţa urgieifoto: Getty

Sute de mii de filipinezi şi-au petrecut noaptea în centre de evacuare, pentru a scăpa de primul taifun din acest sezon în arhipelag, Rammasun, care a provocat moartea a 11 persoane şi a afectat miercuri capitala Manilla, relatează AFP.

Rammasun ("zeul tunetului" în tailandeză) era însoţit de rafale de vânt atingând viteza de 250 de kilometri pe oră, când a atins marţi seara insulele din estul Filipinelor.

"Acoperişurile zboară de pe case, vântul vuiește", a declarat Joey Salceda, guvernatorul provinciei Albay (est), la postul de televiziune ABS-CBN.

O femeie a fost ucisă marţi de căderea unui stâlp de electricitate pe Insula Samar, a declarat pentru AFP un purtător de cuvânt al agenţiei guvernamentale pentru gestionarea catastrofelor, Mina Marasigan.

De asemenea, trei pescari au fost daţi dispăruţi.

Ochiul taifunului a atins miercuri dimineaţa sudul capitalei, iar rafalele de vânt puternice au provocat un haos în megapolisul cu 12 milioane de locuitori, unde toate şcolile şi administraţiile publice rămân închise pe timpul zilei.

Pe întreg teritoriul ţării, aproximativ 450.000 de persoane şi-au părăsit locuinţele pentru a găsi un refugiu în centrele de evacuare, potrivit ministrului pentru Afaceri Sociale, Corazon Soliman.

Taifunul urmează să traverseze Marea Chinei miercuri după amiază şi să se îndrepte spre sudul Chinei.

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net