Tragedia se repetă! Un avion malaysian s-a prăbuşit în mare

Ultima actualizare:

    Avionul aparţinând companiei AirAsia s-a prăbuşit la scurt timp după decolare
Avionul aparţinând companiei AirAsia s-a prăbuşit la scurt timp după decolare

Zborul QZ8501al companiei malaysiene AirAsia, ce efectua o cursă de la Surabaya, în Indonezia, către Singapore, s-ar fi prăbuşit în mare, la aproximativ 145 de kilometri de Insula indoneziană Belitung, informează publicaţia The Jakarta Post.

Potrivit publicaţiei, o echipă de salvare a fost trimisă la Belitung.

Avionul de tip Airbus A320 ar fi survolat în cerc marea în zona insulei pentru a evita o furtună, după care a intrat într-o zonă de turbulenţe şi s-a prăbuşit în ocean, potrivit aceeaşi surse.

Avionul de tip A320-200 avea la bord şapte membri ai echipajului şi 155 de pasageri, inclusiv 16 copii şi un sugar, potrivit lui Djoko Murjatmodjo, directorul general al Aviaţiei Civile indoneziene.

Zborul QZ8501 a decolat de pe Aeroportul Internaţional Juanda de la Surabaya, pe insula indoneziană Java, la ora locală 5.20 (0.20, ora României) şi urma să aterizeze pe Aeroportul Changi de la Singapore la ora locală 8.30 (2.30, ora României).

Potrivit unui comunicat al Direcţiei Aviaţiei Civile din Singapore, contactul a fost pierdut în spaţiul aerian indonezian, la "200 de mile marine (aproximativ 350 de kilometri) sud-est de frontiera dintre regiunile de informaţii de zbor ale Jakartei şi Singapore".

AirAsia a anunţat că o operaţiune de căutare a fost lansată, în încercarea de localiza avionul.

Operaţiunile au fost angajate de la Centrul de căutare şi salvare de pe Insula Bangka, în Marea Javei, potrivit autorităţilor locale.

Interesant este faptul că, până în iulie 2010, 17 avioane din familia A320 s-au prăbușit, cu 789 de morți, o rată de sub 0,5% din avioanele livrate până în prezent, potrivit Wikipedia. Majoritatea incidentelor au avut la bază erori de pilotaj (precum în cazul Gulf Air 072 și Indian Airlines 605). O problemă tehnică (care însă nu a dus la prăbușirea vreunui avion, sau la decese) a fost blocarea trenului de aterizare în 7 incidente. 6 avioane din acest model au fost deturnate, totalizând 1 deces din cauza acestui tip de activități teroriste.

image
image
image
image
image
image
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
vlad ciurea digi24
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net