Un militar român a fost ucis, iar alți doi sunt răniți, într-o misiune în Afganistan

Ultima actualizare:

    Vehiculul blindat în care se afla cei cinci soldați români a fost distrus Foto:MApN
Vehiculul blindat în care se afla cei cinci soldați români a fost distrus Foto:MApN

Trei militari din Batalionul 280 Infanterie Protectia Fortei din Focșani au fost răniți, între care unul grav, vineri, în Afganistan. Potrivit antena 3.ro, militarii erau într-un vehicul blindat care a lovit un dispozitiv exploziv

UPDATE: Unul dintre militarii români a decedat la spital, din cauza rănilor. Anunțul a fost făcut de Ministerul Apărării: 

„Cu tristețe vă anunțăm că unul dintre camarazii noștri, care se afla în stare gravă la spital, a decedat.

Caporalul Mădălin Stoica, în vârstă de 41 de ani, era căsătorit și avea un copil. Se afla la prima misiune în teatrele de operații. Mădălin a căzut la datorie în urma unui atac cu mașină capcană asupra patrulei din care făcea parte."

"În același incident au fost răniți caporalul Ionel Buzea și fruntașul Ionel Toma. Aceștia se află sub îngrijire medicală la spitalul militar din Kandahar.

Militarii se aflau într-un convoi de patru autovehicule MRAP când un autovehicul capcană a intrat în blindatul lor. Cei șase militari aflați în vehicul au primit îngrijiri medicale, trei fiind evacuați pe calea aerului. Ceilalți trei au fost transportați pe roți, conform procedurilor, la spital, pentru investigații, având răni minore."

"Ministrul apărării naționale, Mihai-Viorel Fifor, a semnat ordinul de avansare la gradul de sublocotenent post-mortem a lui Mădălin Stoica și a înaintat Președintelui României propunerea de a-i conferi Ordinul Steaua României în grad de Cavaler, pentru militari, cu însemn de război.

Suntem alături de militarii noștri care continuă misiunile în Afganistan și de familia eroului căzut la datorie!”

Militarii se aflau într-un convoi de patru autovehicule MRAP (Mine-Resistant Ambush Protected), în regiunea Kandahar, când un autovehicul capcană (VBIED - Vehicle-Borne Improvised Explosive Device) a intrat în blindatul lor.  

Victimele au fost tratate inițial la fața locului, dupa care au fost evacuate la cel mai apropiat spital militar. Doi sunt in stare stabila, al treilea fiind grav ranit.

Numele militarilor vor fi facute publice dupa anuntarea familiilor.  

Militarii din Batalionul 280 de Infanterie din Focșani au fost introdusi în teatrul de operatii din Afganistan în luna august. In anul 2017, Armata Romaniei participă la misiunea NATO Resolute Support din Afganistan cu peste 620 de militari, alți aproximativ 300 fiind desfasurati in operatii sub comanda/mandat NATO, UE, ONU si OSCE in alte regiuni.

image
image
image
image
image
image
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net