Un fost senator din Brazilia, destituit pentru corupţie, plăteşte statului despăgubiri de 234 milioane de dolari

Ultima actualizare:

"Este cea mai mare sumă rambursată într-un caz de corupţie. O bună parte a banilor a fost recuperată şi asta compensează o parte din patrimoniul public deturnat", a declarat presei consilierul general al statului Sao Paulo, Helena de Oliveira.

Estevao, unul dintre cei mai bogaţi brazilieni, care a efectuat o pedeapsă de opt ani de închisoare, şi-a luat angajamentul să restituie Trezoreriei 468 milioane de reali (aproximativ 234 milioane de dolari).

Acest om de afaceri a fost acuzat că şi-a însuşit fondurile destinate construirii unei clădiri publice în oraşul Sao Paolo, fapt ce a dus la destituirea sa în anul 2000 şi pierderea drepturilor politice până în 2008, scrie Agerpres.

Estevao a încheiat un acord care îi permite să plătească o parte din datoria sa în 96 de rate, punând ca garanţie bunurile care i-au rămas.

Este vorba despre cea mai mare "despăgubire în bani din cadrul luptei împotriva corupţiei din Brazilia şi, fără îndoială, din lume", a menţionat Helena de Oliveira.

Numai doi senatori au fost destituiţi de parlament în istoria Braziliei: Estevao şi Demostenes Torres, ultimul la 11 iulie 2012.

Torres şi-a pierdut mandatul din cauza presupuselor legături cu mafia jocurilor de noroc. El a fost arestat în februarie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net