Unde se ascunde tiranul ucrainean?

Ultima actualizare:

    Protestatarii  din Kiev cer  pedepsirea tiranului (fotografii: reuters)
Protestatarii din Kiev cer pedepsirea tiranului (fotografii: reuters)

A început vânătoarea fostului preşedinte ucrainean Victor Ianukovici! Ieri, a fost emis un mandat de arestare pe numele acestuia, însă nici urmă de el. Ziarul german „Bild" susţine că se ascunde într-un buncăr din regiunea Doneţk şi are în valize peste 650 de milioane de dolari.

Protestatarii care au luptat pe baricadele din piaţa Maidan din Kiev vor răzbunare pentru sângele vărsat. Peste 130 de suflete s-au ridicat prea devreme la cer pentru că Viktor Ianukovici a refuzat să demisioneze (n.r. bilanţul oficial era de 88 de morţi şi peste 1.100 de răniţi) şi a ordonat trupelor Berkut să deschidă focul asupra manifestanţilor înarmaţi doar cu scuturi de tablă, căşti de miner şi pietre smulse din caldarâm.

Conform Bild, Ianukovici a părăsit Kievul la bordul unui avion şi, după ce i s-a interzis să părăsească ţara, s-ar ascunde într-o mănăstire din regiunea Doneţk, unde a şi copilărit. Din câte se pare, dictatorul ucrainean a folosit o maşină blindat şi doar câţiva agenţi de pază pentru a trece neobservat. A ales această regiune pentru că aici are numeroşi simpatizanţi şi se bucură şi de prietenia omului de afaceri Rinat Akhmetov, patronul clubului Şahtior Doneţk. Surse susţin că poate fi vorba de Mănăstirea din Sviatohirsk, Doneţk, însă ştirea nu s-a confirmat încă.

Patru luni de proteste

21 noiembrie 2013: Preşedintele Viktor Ianukovici refuză acordul cu UE acceptând mâna întinsă de Rusia24 noiembrie 2013: 100.000 de protestatari se strâng în centrul Kievului decembrie 2013: 35 de manifestanţi sunt răniţi. Peste 700.000 de oameni cer intrarea în UE22 ianuarie 2014: Două persoane sunt ucise în ciocnirile cu poliţia18 februarie 2014: 18 oameni sunt ucişi, la o zi după ce Rusia a virat 2 miliarde conform acordului de susţinere a Ucrainei în vederea ieşirii acesteia din criza economică20 februarie 2014: Peste 100 de oameni mor şi armata intervine în Piaţa Maidan21 februarie 2014: Se trag focuri dimineaţa apoi se instituie pacea 22 februarie 2014: Ianukovici e destituit de Parlament

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net