A început vânătoarea fostului preşedinte ucrainean Victor Ianukovici! Ieri, a fost emis un mandat de arestare pe numele acestuia, însă nici urmă de el. Ziarul german „Bild" susţine că se ascunde într-un buncăr din regiunea Doneţk şi are în valize peste 650 de milioane de dolari.


Protestatarii care au luptat pe baricadele din piaţa Maidan din Kiev vor răzbunare pentru sângele vărsat. Peste 130 de suflete s-au ridicat prea devreme la cer pentru că Viktor Ianukovici a refuzat să demisioneze (n.r. bilanţul oficial era de 88 de morţi şi peste 1.100 de răniţi) şi a ordonat trupelor Berkut să deschidă focul asupra manifestanţilor înarmaţi doar cu scuturi de tablă, căşti de miner şi pietre smulse din caldarâm.

Conform Bild, Ianukovici a părăsit Kievul la bordul unui avion şi, după ce i s-a interzis să părăsească ţara, s-ar ascunde într-o mănăstire din regiunea Doneţk, unde a şi copilărit. Din câte se pare, dictatorul ucrainean a folosit o maşină blindat şi doar câţiva agenţi de pază pentru a trece neobservat. A ales această regiune pentru că aici are numeroşi simpatizanţi şi se bucură şi de prietenia omului de afaceri Rinat Akhmetov, patronul clubului Şahtior Doneţk. Surse susţin că poate fi vorba de Mănăstirea din Sviatohirsk, Doneţk, însă ştirea nu s-a confirmat încă.

Patru luni de proteste

21 noiembrie 2013: Preşedintele Viktor Ianukovici refuză acordul cu UE acceptând mâna întinsă de Rusia
24 noiembrie 2013: 100.000 de protestatari se strâng în centrul Kievului
decembrie 2013: 35 de manifestanţi sunt răniţi. Peste 700.000 de oameni cer intrarea în UE
22 ianuarie 2014: Două persoane sunt ucise în ciocnirile cu poliţia
18 februarie 2014: 18 oameni sunt ucişi, la o zi după ce Rusia a virat 2 miliarde conform acordului de susţinere a Ucrainei în vederea ieşirii acesteia din criza economică
20 februarie 2014: Peste 100 de oameni mor şi armata intervine în Piaţa Maidan
21 februarie 2014: Se trag focuri dimineaţa apoi se instituie pacea
22 februarie 2014: Ianukovici e destituit de Parlament


 
 
Loading...