Victimele violenţei poliţiştilor spanioli rup tăcerea:"Mi-au rupt degetele unul câte unul"

Ultima actualizare:

    Conflictul dintre votanţi şi poliţiştii spanioli a fost unul violentFoto: Getty
Conflictul dintre votanţi şi poliţiştii spanioli a fost unul violentFoto: Getty

Referendumul din Catalonia, potrivit căruia peste 90% din locuitori s-a pronunţat în favoarea independenţei Cataloniei faţă de Spania, a fost marcat de gesturile violente ale poliţiei spaniole îndreptate către votanţii catalani. În încercarea de a-i opri pe aceştia din a-şi exercita dreptul de vot, poliţiştii spanioli au apelat la forţă şi la utilizarea pistoalelor cu gloanţe de cauciuc. Din ce în ce mai multe mărturii ale celor bruscaţi încep să iasă la iveală, iar acest lucru nu face decât să agraveze acuzaţiile aduse poliţiei.

Potrivit Daily Mail, o femeie care a fost târâtă în afara secţiei de vot de poliţişti a decis să vorbească despre cele întâmplate. Marta Torrecillas a fost lovită de poliţişti şi scoasă, cu forţa, afară din incinta şcolii în care urma să voteze. Un film în care femeia este lovită şi târâtă pe jos, ţinută de un picior de un poliţist a fost încărcat pe internet.  A declarat că poliţiştii i-au atins sânii în mod intenţionat şi că i-au frânt degetele unul câte unul în încercarea de a o doborî. “ Eu nu făceam nimic altceva decât să îi apăr pe oamenii în vârstă pentru că poliţiştii îi loveau. M-am aşezat în faţa lor, iar oamenii legii au pus mâna pe mine şi m-au aruncat, cu putere, pe scări. Mi-au rupt degetele. Când mă aflam jos, pe scări, mi-au atins sânii şi au început să râdă, i-a povestit Marta unei bune prietene”.  Potrivit declaraţiilor oficiale, ea a refuzat să fie transportată la spital şi a primit primele îngrijiri de urgenţă la faţa locului întrucât a insistat să voteze.


    Femeia a primtit îngrijiri medicale de urgenţăFoto: Daily Mail
Femeia a primtit îngrijiri medicale de urgenţăFoto: Daily Mail

Înregistrările video încărcate în mediul online de alţi participanţi şi martori susţin declaraţiile femeii şi ilustrează destul de clar modul în care votanţii au fost trataţi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
casse tete jpg
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net