Un bărbat care suferă de autism, iar boala e atât de severă încât nu a rostit niciodată o propoziţie întreagă, a impresionat pe toată lumea cu vocea sa.


Martin Finn, în vârstă de 23 de ani, a fost toată viaţa în grija părinţilor lui, John şi Norma. Cu toate că nu poate rosti mai mult de trei cuvinte unul după altul, el poate cânta perfect şi are concerte în întreaga Mare Britanie. 

"Diferenţa dintre dizabilitatea şi talentul său îl fac unic. Dar aşa l-am considerat toată viaţa. Nu poate face nimic singur şi va fi mereu un bebeluş. Dar muzica e viaţa lui şi i-a dar un scop în viaţă", a povestit tatăl lui Martin, John, în vârstă de 64 de ani. 

Tânărul a fost diagnosticat cu autism la trei ani şi a mers la o şcoală specială până la 14 ani. 

Părinţii lui Martin au explicat că el ascultă un vers de cinci sau şase ori înainte de o reporduce perfect. 

Înaintea fiecărui concert, mama lui Norma îi citeşte versurile pieselor. Cu toate că se pierde dacă ştie că urmează ceva important, el a patricipat la un show dedicat persoanelor cu autism în 2010 şi a impresionat juriul fără probleme. 

Părinţii lui cred că Martin e un savant autist, o persoană cu dizabilităţi mintale care are un talent excepţional. 

Acum ei speră că băiatul lor va fi ajutat de cineva din industria muzicală să scoată un CD. Cu banii pe care i-ar putea strânge din vânzări, cei doi vor să îi asigure fiului lor un trai după ce ei nu vor mai fi. 

 
 
Loading...