VIDEO UPDATE Cinci morţi şi circa 40 de dispăruţi în explozia provocată de deraierea unui tren în Canada

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Circa 60 de persoane sunt date dispărute în oraşul canadian Lac-Mégantic din provincia Quebec, după ce un convoi compus din vagoane cisternă încărcate cu petrol a deraiat sâmbătă dimineaţa în centrul acestei localităţi, provocând mai multe explozii care au distrus circa 30 de clădiri, relatează agenţia EFE, citată de Agerpres.

UPDATE: Poliţia a mai găsit doi morţi, iar numărul total al persoanelor decedate este de cinci. Potrivit CNN, autorităţile încă nu au găsit 40 de persoane din cele dispărute

UPDATE: Încă două cadavrele au fost găsite, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în zona exploziei, ridicând la trei numărul oficial al deceselor, potrivit poliţiei, informează Mediafax.

UPDATE: Numărul persoanelor dispărute se ridică la 80.

Autorităţile au confirmat un singur mort, dar au anunţat că numărul lor poate creşte. Un pompier din cei 150 care se luptă cu focul a declarat că într-un bar care a fost cuprins de flăcări se aflau în jur de 50 de persoane.

Premierul Canadei, Stephen Harper, a transmit condoleanţe famiilor victimelor şi a spus că autorităţile oraşului vor primi ajutor din partea Guvernului.

"Sunt şocat, îngrozit de veste. Din nefericire, este clar că au fost pierderi de vieţi omeneşti, chiar dacă nu se cunoaşte încă amploarea. Gândurile şi rugăciunile mele sunt alături de oamenii din Lac-Mégantic. Aş vrea să le transmit condoleanţe familiilor victimelor", a declarat Harper.

Şi premierul Quebecului, Pauline Marois, şi-a exprimat regretful după ce a văzut clădirile distruse de explozie: "Am resimţit tristeţe în special pentru oamenii afectaţi de această catastrofă, centrul oraşului este distrus".

Accidentul s-a produs la ora locală 01:20 (05:20 GMT) şi a creat o imensă ciupercă de foc urmată de incendiu.

simeon stalpnicul png

Purtătorul de cuvânt al companiei The Montreal Maine & Atlantic, care deţine trenul, a recunoscut că acesta se deplasa pe pilot automat şi nici un conductor nu era prezent la comandă. Potrivit unui responsabil al acestei companii, trenul era compus din 77 de vagoane şi cinci locomotive.

simeon stalpnicul png

Martorii povestesc că au auzit şase explozii puternice în timpul nopţii. A fost creat un perimetru de evacuare de un kilometru în jurul locului accidentului, din cei 6.000 de locuitori ai oraşului 1.000 fiind obligaţi să-şi părăsească domiciliul.

Pompierii canadieni, ajutaţi de colegi de-ai lor veniţi din SUA, au intervenit, dar au avertizat că în zonă mai sunt vagoane care ar putea să explodeze. De asemenea, o parte din petrolul transportat de convoiul feroviar a ajuns în apele râului care traversează oraşul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net