Tragedii înfiorătoare au însângerat ieri planeta! Vinerea neagră şi-a cerut iar tributul luând cu ea nu mai puţin de 52 de vieţi. Explozia de la birourile Petroleos Mexicanos a ucis 52 de oameni, rănind ale 101 de persoane. De cealaltă parte a planetei, în China un camion plin cu artificii a ucis 26 de oameni şi a produs ruptură în pod de 80 de metri.


Mexic. O explozie înfiorătoare produsă la etajul 51 al sediului companiei Petroleos Mexicanos, din Mexico City, a distrus complet clădirea la primele ore ale dimineţii de ieri. 25 de oameni au pierit şi peste 100 au fost rănite. Inclusiv preşedintele Enrique Peña Nieto a venit să dea o mână de ajutor sutelor de salvatori care scormoneau printre dărâmături după supravieţuitori.

CLIIMA20130201_0089_1.jpg

Explozia s-a produs la etajul 51 al unei clădiri de birouri (Fotografii:Reuters)

Conform primelor indicii, deflagraţia s-a produs din cauza unei acumulări de caze şi a unui scurt circuit la intalaţia de aer condiţionat. Printre victimele din sediul Pemex se aflau 17 femei şi opt bărbaţi.

Turcia. Două gărzi de securitate şi-au pierdut viaţa ieri în atentatul sinucigaş produs la sediul ambasadei SUA din Ankara. Deşi iniţial, agenţia turcă Anatolia a anunţat o singură victimă, făcând referire la atentatorul sinucigaş, bilanţul a crescut la scurt timp. Tragedia a avut loc în jurul orei 11.00. O femeie a fost grav rănită, starea ei fiind deosebit de critică.

Atentatul sinucigaş a avut loc la ambasada SUA din Ankara

Atentatul nu a fost încă revendicat. Această explozie vine în contextul în care Statele Unite, Germania şi Olanda tocmai instalează pe teritoriul turc, în cadrul NATO, baterii de rachete sol-aer de tip Patriot, menite să protejeze Turcia de eventuale atacuri siriene

China. Explozia s-a produs ieri, la ora 8.50 dimineaţa, pe podul Yihang, din provincia Henan. Deflagraţia a produs o ruptură de 80 de metri în pod. Şase vehicule pline ochi cu pasageri au căzut de la 30 de metri cu tot cu maşini în prăpastie.

Deflagraţia a avut loc în provincia Henan

CLIIMA20130201_0087_1.jpg

Explozia s-a produs la etajul 51 al unei clădiri de birouri (Fotografii:Reuters)

Nu mai puţin de 26 de persoane şi-au pierdut viaţa şi alte o sută au fost duse la spital. Accidentul s-a produs pe o ceaţă groasă care a îngreunat procedurile de salvare. Astfel de accidente au loc îndeosebi în această perioadă, având în vedere că la 10 februarie are loc trecerea în noul an chinezesc.

 
 
Loading...
Citeste tot despre: