Granița dintre Grecia și Bulgaria este blocată de transportatorii bulgari și de fermierii greci iar mii de șoferi sunt prinși, astfel, de șase zile la punctele de frontieră dintre cele două țări.


O dispută între Bulgaria și Grecia pe seama protestelor inițiate de fermierii greci au cauzat un blocaj la punctele vamale ale celor două țări iar cozile de mașini se întind pe 45 de kilometri. Situația s-a agravat după ce transportatorii bulgari au blocat, la rându-le, punctul de trecere dinspre Bulgaria spre Grecia. Patronii firmelor de transport din Bulgaria au recurs la acest gest, deoarece, blocada fermierilor greci le aduce pierderi substanțiale.  

Toate cele șase puncte de trecere dinspre Bulgaria spre Grecia de-a lungul frontierei dintre cele două țări care are o lungime de 472 de kilometri au fost închise vineri. Practic, tot cei care așteptau la punctele de trecere au trebuit să își devieze ruta prin Macedonia!

Fermierii greci protestează de peste o lună împotriva reformei sistemului de pensii. Noul pachet de legi ar trebui să intre în vigoare ca urmare a acordului semnat anul trecut între Grecia și Uniunea Europeană, acord financiar care a salvat Grecia de la intrarea în incapacitate de plată. Transportatorii bulgari, care au avut de suportat pierderi bănești uriașe, au recurs la un contra-protest pentru a forța guvernul de la Sofia să îi determine pe fermierii greci să renunțe la a mai bloca punctele de frontieră dintre Grecia și Bulgaria.  

Abia vineri, parlamentul bulgar a adoptat o rezoluție prin care a cerut ajutorul Uniunii Europene pentru a se găsi o ieșire din acest impas.

 
 
Loading...

Alte articole