Din iulie 2010, de când Mircea Rednic a ajuns antrenorul celor de la Khazar Lankaran, echipa azeră a devenit principala ţintă pentru jucătorii din Liga I care-şi doresc să se realizeze în străinătate.


Numai în această iarnă „Puriul" a adus la echipă opt jucători din Liga I.

„O să mai iau şi alţi români în Azerbaidjan. Până acum am luat muncitori, acum trebuie să cumpăr şi ingineri", a declarat Rednic cu zâmbetul pe buze.

De altfel, nu există zi în care vreun român să nu-şi facă apariţia în cantonamentul din Antalya al celor de la Khazar Lankaran, ultimul venit fiind Alex Piţurcă, fotbalist ce şi-a încheiat recent conturile cu Universitatea Craiova.

În zilele următoare este aşteptat şi Julius Wobay, mijlocaş cu care „Puriul" este în tratative avansate. De ce merg românii în Azerbaidjan?

Ne explică chiar Rednic. „În primul rând, partea financiară nu e deloc de neglijat. Se câştigă mai bine decât în ţară, iar salariile şi primele sunt la zi", a declarat tehnicianul de 49 de ani. La Khazar, salariul mediu al unui jucător străin este de 150.000 de dolari pe sezon.

Rednic i-ar fi vrut la echipă şi pe Nicoliţă, Dănciulescu, N'Doye, Cesinha şi Grigorie, însă mutările nu s-au mai materializat.

Mai nou, „Puriul" a încercat să-l transfere şi pe Andrei Ionescu, însă a rămas dezamăgit de pretenţiile exagerate ale stelistului: „E un figurant. N-a vrut să vină la Lankaran, n-are decât să rămână la Steaua II". Pentru a le face loc jucătorilor aduşi în această iarnă, Rednic a renunţat în prealabil la alţi câţiva „foşti" din Liga I: Deniss Romanovs, Constantin Arbănaş, Diego Ruiz şi Adrian Iordache.

Ce jucători din Liga I are «Puriul»

Echipa
Vâtcă (Gaz Metan Mediaş) - Bruno Simão (Astra), Scarlatache (Dinamo), A. Mureşan (Gloria Bistriţa), Muşat (Unirea Urziceni) - St. Stancu (FC Braşov), Doman (FC Argeş), Piţ („U" Cluj), Chiacu (FC Timişoara) - Al. Piţurcă (Univ. Craiova), Parks (FC Timişoara)

Rezerve
V. Bujor (atacant, fost la Poli Iaşi), Mojsov (mijlocaş, fost la Oţelul), Duşan Savici (atacant, fost la FC Braşov)

CLIIMA20110117_0159_1.jpg

Stadionul din Lankaran este ca o bijuterie

Au în palmares un titlu şi două cupe

FK Khazar se află în oraşul Lankaran, de pe coasta Mării Caspice, în apropiere de graniţa de sud cu Iranul.

Gruparea a fost înfiinţată în 2004. Cele mai bune performanţe sunt câştigarea titlului naţional, în sezonul 2006-2007, respectiv cele două cupe ale Azerbaidjanului (2007 şi 2008).

La formaţia azeră, denumită „Chelsea a Caucazului", au mai evoluat de-a lungul timpului şi alţi români: Ilyeş, Daniel Munteanu, Claudiu Răducanu, Ionuţ Savu şi Cătălin Liţă.

Patronul e cel mai bogat azer

Patronul clubului din Lankaran, Mubariz Mansimov, are 43 de ani, însă e cel mai bogat azer şi al şaptelea cel mai bogat afacerist din Turcia, unde locuieşte. Fan declarat al lui Beşiktaş, Mansimov a decis să investească în fotbal în urmă cu şapte ani, averea sa fiind estimată la circa un miliard de dolari.


 
 
Loading...