FC Barcelona este cel mai iubit club din Europa, cu 57,8 de milioane de suporteri, potrivit unui studiu realizat de firma germană Sport+Markt, publicat joi.


Barcelona depăşeşte cu mult în preferinţe gruparea rivală, Real Madrid, care se bucură doar de 31,3 milioane de suporteri, precum şi alte echipe importante ale continentului european, precum Manchester United (30,6 milioane de suporteri), Chelsea (21,4 milioane de suporteri) şi Bayern Munchen (20,7 milioane de suporteri).

Potrivit acestui studiu, FC Barcelona a înregistrat o creştere a numărului de suporteri, cu 13,6 milioane, în raport cu 2009, în timp ce Real Madrid şi-a pierdut aproximativ 10 milioane de simpatizanţi.

Gruparea italiană Internazionale Milano, care a realizat tripla în sezonul trecut - campionat, Cupă şi Liga Campionilor - ocupă doar locul 8 în preferinţele suporterilor din Europa, cu 17,5 milioane de fani.

Patru cluburi englezeşti şi patru grupări italiene figurează în top 20, potrivit acestui studiu realizat după consultarea a 10.200 de amatori de fotbal din 17 ţări europene, şi numai câte două din Spania (FC Barcelona, Real Madrid) şi Franţa (Olympique Marseille - locul 14, cu 7,8 milioane de suporteri; Olympique Lyon - locul 17, cu 6,6 milioane de fani).


 
 
Loading...
Citeste tot despre: