Florin Cernat: «Dacă se retrage şi Chivu, desfiinţăm naţionala!»

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Mijlocaşul român a marcat două goluri în ultima etapă, împotriva campioanei Bursaspor (scor final 2-2), dar a părăsit terenul în minutul 40, după o accidentare care îl va ţine pe tuşă până în iarnă.

Click!: Felicitări pentru goluri, dar mai important, cât de gravă e accidentarea?

Florin Cernat: Am făcut o rezonanţă magnetică şi e vorba de o fisură de peroneu. Din ce am vorbit cu oamenii de aici, cam în două luni ar trebui să revin. Marţi (n.r. mâine) mă întorc în România pentru tratament şi recuperare şi sper să fiu bun de joc la 19 decembrie, când avem meci cu Trabzon.

N-ai încredere în doctorii de acolo?

Nu e vorba de asta, dar Karabuk e un orăşel mic, nu prea sunt spitale pe aici şi în plus aşa mi-au recomandat şi medicii echipei. Mai aveam varianta să fac recuperarea la Ankara, dar nici nu prea vorbesc turca şi mi-ar fi fost greu să mă înţeleg cu doctorii.

Cum este în Turcia?

Pe lângă cele trei mari forţe din Istanbul, mai sunt Bursa şi Trabzon, care-şi permit să dea 6-7 milioane € pe un jucător fără cine ştie ce nume. Apoi, echipele cum e şi Karabukspor au bugete de 15-20 de milioane €.

Gândiţi-vă că echipa asta a făcut 12 transferuri în vară şi niciun jucător n-a venit pe un salariu mai mic de 300.000 €.

Ce prime de joc aveţi?

Păi, pentru meciul cu Bursaspor, aveam 7.500 de euro la victorie. Am făcut egal, am luat doar 3.000. Dar, aici lucrurile sunt la modul că vine "başcanul" în vestiar, zice "azi mi-a plăcut de cutare, cutare şi cutare" şi ăia îşi iau banii.

Pe tine te-a numit de câteva ori până acum!

Da, am avut şi o surpriză vineri seară. După meci, a durat vreo două ore să mă consulte medicii, iar când am plecat la spital, pe lângă că băieţii mă aşteptau în autocar, "başcanul" m-a luat în maşina lui.

Ăsta e apelativul patronului? "Başcanul"?

Da, aşa i se adresează fotbaliştii. Are un combinat gen cel de la Galaţi şi e şi ministru undeva, nu mă întreba unde!

Cum e la Karabuk, cum îţi petreci timpul liber?

Mai mult stăm pe la stadion, pe la antrenamente. Nu prea ai ce să faci, pentru că e un oraş mic. E o pistă de bowling, biliard... în rest p-acasă cu colegi, un film, un joc...D-aia nici nu mi-am adus familia.

«N-avem un număr 10 de pe vremea lui Hagi»

Ce părere ai de naţională?

În România nu prea se mai joacă fotbal. Nu mai joacă fotbaliştii cât o fac conducătorii. „Bagă-l p-ăla, bagă-l pe celălalt". Atât timp cât conducătorii îşi vor băga nasul în treaba echipelor, nu vom avea fotbal în România.

Cernat a jucat contra celor de la Fener şi când era la Dinamo Kiev

Crezi că eşti numărul „10" pe care-l caută România?

Numărul zece, ca jucător, trebuie să fie mai special. Noi nu mai avem aşa ceva de pe vremea lui Hagi. Adică un fotbalist cu viziune, care să simtă jocul, să dea o pasă decisivă. Pe mine sincer nu m-a sunat nimeni de la naţională.

Ce şanse mai are România să se califice la Euro?

Cu scandalurile astea, nici o şansă.

Rădoi s-a retras, supărat că Lupescu i-a zis că şi-a ieşit din formă în Arabia...

Dacă ne uităm din ce campionate vin jucătorii români la naţională, nu cred că e tocmai corect să-l ataci pe Mirel că vine din Arabia Saudită. Acum fără el, şansele de calificare scad şi mai mult. Dacă se mai retrage şi Chivu, ar trebui să desfiinţăm naţionala. Nu poţi să faci treabă fără jucători cu experienţa lui Rădoi, Chivu sau Raţ.

Carte de vizită

Născut la 10 martie 1980 (Galaţi)

A jucat la: Oţelul, Dinamo Bucureşti, Dinamo Kiev şi Hajduk Split

Carieră: Liga 1 – 61 de meciuri / 7 goluri; Ucraina: 130 de meciuri / 31 de goluri;Croaţia: 53 de meciuri / 10 goluri;Turcia: 8 meciuri / 5 goluri;Liga Campionilor: 22 de meciuri / 3 goluri;Naţională: 14 meciuri / 2 goluri

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
euro valuta bani pixabay jpg
image
image
image
image
image
image
pansies 7210851 1280 jpg
Imperiul Roman, hunii şi goana după aur jpeg
image png
turista vulcan jpg
image png
Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă FOTO Mediafax jpg
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net