Fosta telefonistă a lui Andy Warhol descoperă un autoportret

Ultima actualizare:

    Proprietara autoportretului se numeşte Cathy Naso
Proprietara autoportretului se numeşte Cathy Naso

Un tablou de Andy Warhol, ascuns într-un dulap timp de 42 de ani, a fost adjudecat pentru 6,1 milioane de dolari miercuri seara la New York, în timp ce o altă pânză a artistului a atins 43,7 milioane, ambele opere depăşind net estimările anterioare, potrivit AFP.

Recordul lui Warhol - de 71,7 milioane de dolari - nu a fost deci doborât, dar licitaţia lucrărilor de artă contemporană la Sotheby's a fost deosebit de animată.

Comerciantul de artă a realizat 134,4 milioane de dolari din vânzarea a 96 % din lucrări. Doar două lucrări de pe listă au rămas nevândute.

Cathy Naso, proprietară a autoportretului oferit de Andy Warhol în 1967, în timp ce era studentă şi telefonistă cu jumătate de normă la "Factory" - atelierul pictorului - a trimis un mesaj organizatorilor licitaţiei, exprimându-şi stupefacţia pentru suma obţinută. Autoportretul, pe care ea îl uitase într-un dulap încuiat timp de 42 de ani, era estimat anterior la 1-1,5 milion de dolari.

Cel de al doilea tablou - o mare pânză intitulată "200 de bancnote de un dolar", a aceluiaşi Andy Warhol - a provocat iniţial ilaritate. Apoi licitarea lui a început de la 6 milioane de dolari, preţul a sărit la 12 milioane, iar avansând treptat până la 39 de milioane şi fiind adjudecat în cele din urmă pentru 43,7 milioane de dolari, notează Agerpres.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net