A găsit bani pe stradă şi i-a înapoiat păgubaşului

Ultima actualizare:

Gabriela Băltăreţu nu a vrut să împartă „câştigul“ cu un vecin. Femeia, care trăieşte dintr-un salariu de doar 500 de euro pe lună, a considerat de cuviinţă să înapoieze banii găsiţi, „pentru că nu toţi românii sunt hoţi“, după cum spune ea.

„Am găsit nişte bani pe stradă”, le-a spus poliţiştilor din Castellon Gabriela Julieta Băltăreţu (31 de ani), originară din Drobeta Turnu Severin. Românca i-a impresionat plăcut pe spanioli pentru că a predat 900 de euro la poliţie, în loc să-i pun în buzunar, relatează Adevărul.

Femeia era acasă în dimineaţa zilei de 2 septembrie 2009. Pe la 8.30, tânăra a fost alertată de tatăl său, aflat în vizită în Spania: „Vino repede să vezi, e o grămadă de bani pe stradă!”. Gabriela a ieşit repede pe balcon să vadă minunea.

Într-adevăr, pe trotuarul de vizavi era o grămadă de bancnote de 50 de euro. În câteva clipe, femeia a coborât pe stradă, cu telefonul mobil în mână şi a alertat poliţia. Anunţul româncei a fost considerat probabil o farsă, pentru că la faţa locului nu a ajuns niciun echipaj al oamenilor legii. Gabriela nu a vrut să pună mâna pe bani, dar nici nu-i venea să plece şi să-i lase acolo. Între timp, au coborât în stradă şi câţiva vecini.

Un român i-a propus chiar să ia banii şi să-i împartă în mod egal, povesteşte românca. Vecinul se apără acum şi neagă că ar fi vrut să ia banii. “Eu nu am zis în niciun moment să luăm banii. I-am spus fetei să meargă cu mine cu maşina să-i ducem la poliţie. Eu fac 500 de euro într-o oră, dacă vreau. Nu mă bucur eu de necazul altuia”, spune vecinul fetei, Florin Vasile, originar din Târgovişte.

„Dacă îi pierdeam eu?“

”Mă gândeam că aş fi putut să mă aflu eu în aceeaşi situaţie. Dacă vreun bătrân îşi pierduse pensia? Sau o persoană care avea de plătit o ipotecă? Nu aş fi putut să dorm noaptea ştiind că, în altă parte, cineva suferea din cauza mea”, spune Gabriela. Timpul trecea, iar situaţia devenea din ce în ce mai ciudată.

Românca a primit dovadă de la poliţie că a predat banii

Trecătorii o priveau curioşi pe femeia care păzea grămada de bani aruncată pe trotuar. Salvarea a venit de la un echipaj de poliţie care a trecut întâmplător prin zonă. Fata le-a explicat agenţilor situaţia şi i-a însoţit la secţie pentru a da o declaraţie. La aproximativ o oră după ce a părăsit comisariatul, Gabriela a fost chemată din nou, deoarece un cetăţean român se prezentase la poliţie şi susţinea că el este cel care a pierdut banii.

”Românul care revendica banii nu avea cu ce să demonstreze provenienţa acestora şi nici nu ştia ce sumă fusese găsită. Până la urmă am văzut la televizor că cel care pierduse banii cu adevărat s-a prezentat la poliţie şi a dovedit, cu acte şi cu martori, că aceia erau banii săi. Era un român. Tocmai fusese concediat şi primise lichidarea”, povesteşte Gabriela.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tepari 01 jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net