Gazonul de pe Wembley pune în pericol candidatura Angliei la organizarea CM din 2018

Ultima actualizare:

Englezii s-au lăudat dintotdeauna cu gazonul lor. Schimbările climatice produse în ultimul timp - iarna trecută a fost una grea, cu ger şi zăpadă, şi în Marea Britanie - au avut efecte negative asupra ierbii de acolo.

Nu întâmplător, gazonul de pe Wembley va fi schimbat până în week-end, când pe miticul stadion se va disputa meciul de rugby Saracens - Harlequins. Operaţiunea este cu atât mai neobişnuită cu cât ultima s-a desfăşurat în urmă cu o lună, la finala Carling Cup la fotbal, Manchester United - Aston Villa 2-1.

Problema a făcut ca oamenii de fotbal din Insulă să critice Federaţia Engleză de Fotbal. Cel mai vehement a fost Sir Alex Ferguson, mai ales că pe acel stadion s-a accidentat Michael Owen. "Accidentarea este gravă. Arsenal a cheltuit 4,3 milioane de euro pentru gazonul de pe stadionul său, iar acesta este socotit a fi cel mai bun din ţară. Trebuie făcut acelaşi lucru pe Wembley. Federaţia trebuie să investească pentru ca meciurile cele mai importante să se desfăşoare pe stadionul ei".

Nici Arsene Wenger n-a rămas impasibil deşi formaţia lui nu a jucat pe Wembley. "Gazonul a fost schimbat deja de zece ori. Anglia candidează la organizarea Campionatului Mondial din 2018 şi nu văd cum poate obţine organizarea cu un gazon atât de prost. Este inacceptabil. Problema trebuie rezolvată. Mai ales că Anglia are stadionul de fotbal cel mai renumit din lume. Este o ţară a fotbalului. Are cel mai bun campionat din lume. Trebuie să arătăm că dispunem şi de cel mai bun gazon", a declarat managerul lui Arsenal.

În ultimii trei ani iarba de pe acest stadion a fost înlocuită de unsprezece ori! În mai acolo se vor disputa şase meciuri de fotbal. Amicalul Anglia - Mexic, precum şi finalele ligilor inferioare şi cea a Cupei Angliei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
tractorul brasov jpg
image
image
image
image
image
image
maxresdefault jpg
drapel steag romania revolutie fara stema foto sutterstock
Au furat 13 tone de masline in Spania jpg
trusa prim ajutor jpg
focveg jpg
al treilea razboi mondial profetii jpeg
Pestera Lacului Verde jpeg
ardei jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net