Gică Popescu face bani din vânt

Ultima actualizare:

Fostul căpitan al echipei naţionale a cumpărat 500 de hectare de teren în judeţul Tulcea, a con-cesionat alte 65 de la consiliul local al comunei Văcăreni, pe o durată de 49 de ani, şi intenţionează să construiască un parc eolian cu 48 de turbine a câte 5 MW fiecare.

Construcţia va începe la mijlocul anului viitor, iar până atunci firma "Baciului" va efectua un studiu de vânt pentru a fi sigură de fezabilitatea proiectului.Potrivit specialiştilor, un studiu de vânt costă între 50.000 şi 100.000 de euro.

"Nu ştiu dacă sectorul energiei eoliene este mai profitabil pe termen lung, însă, dacă imobiliarele au căzut, trebuie să te reorientezi", a explicat Gică Popescu, pentru Business Standard.

Parcul eolian pe care ar urma să-l facă în comuna tulceană Văcăreni va avea cele mai mari turbine din România, cu o capacitate dublă faţă de cele folosite de grupul ceh CEZ în proiectele de la Fântânele şi Cogealac.

Preţul unei singure turbine este estimat la circa trei milioane de euro, iar construcţia unui parc eolian costă în jur de 2-2,2 milioane de euro/MW.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net