Guru, acuzat de torturarea unor aristocraţi francezi

Ultima actualizare:

    Deţinutul era în în regim semideschis
Deţinutul era în în regim semideschis

Francezul Guillaume de Vedrines, de 32 de ani, care trăia în recluziune de opt ani sub autoritatea unui guru, împreună cu o parte din familia sa, a fost eliberat în cursul unei operaţiuni de exfiltrare, efectuată între 10-14 noiembrie în Anglia, şi a depus - vineri - plângere împotriva fostului său mentor, a anunţat avocatul lui, citat de AFP.

Mentorul respectiv este Thierry Tilly, un cvadragenar francez care se stabilise în Oxford şi este obiectul a patru reclamaţii în faţa unui judecător de instrucţie din Bordeaux pentru escrocherie, extorcare de fonduri şi abuz de încredere în două zile de audieri, a precizat avocatul Daniel Picotin.

Guillaume de Vedrines şi alţi trei membri ai familiei sale au fost salvaţi din detenţie în urma unei operaţiuni stil comando organizate de avocat, cu sprijinul altor membri ai familiei şi ai unor specialişti în combaterea sectelor. Această exfiltrare şi reclamaţia depusă în luna martie de Christine de Vedrines, o femeie de 59 de ani, au permis să se pună capăt acţiunilor gurului.

La sfârşitul lunii octombrie, Tilly a fost reţinut în Elveţia pe baza unui mandat de arestare european, fiind transportat şi anchetat ulterior la Bordeaux pentru escrocherii, abuz de slăbiciune, extorcare de fonduri, sechestrare cu acţiuni de tortură şi barbarie. El este încarcerat în prezent în penitenciarul din Gradignan.

Dintre 11 persoane din familia Vedrines - rupte de restul lumii din 2001, mai întâi la o proprietate din Monflanquin, iar apoi la Oxford - şapte sunt în continuare în Anglia şi refuză să ia legătura cu rudele aflate în libertate, preferând stilul de viaţă cu care s-au obişnuit în ultimii opt ani.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net