Hagi şi Nadia Comăneci, sportivii preferaţi ai românilor

Ultima actualizare:

Fostul căpitan al reprezentativei de fotbal a României este preferat de 24 la sută dintre români, în timp ce "Zeiţa de la Montreal" a adunat 11 la sută dintre sufragii, fiind urmată de Nicolae Dobrin - 6 la sută, Adrian Mutu şi Ilie Năstase - cu câte 4 la sută.

Rezultatul poate fi explicat şi prin faptul că fotbalul este sportul preferat de 45 la sută dintre români, în timp ce gimnastica şi tenisul se află pe locurile 3 şi 4, cu 7 şi, respectiv, 6 la sută, fiind devansate de handbal, cu 13 la sută.

Preferat nu înseamnă şi practicat, 82 la sută dintre compatrioţii noştri confirmând că nu practică niciun sport, motivele invocate fiind sănătatea (51 la sută) şi timpul liber limitat (36 la sută).

Cupa Mondială din Africa de Sud a atras atenţia microbişilor din ţara noastră şi nu numai, 91 la sută dintre cei chestionaţi confirmând că sunt la curent cu derularea turneului final, însă doar 27 la sută au urmărit ceremonia de deschidere şi meciul de debut, dintre Africa de Sud şi Mexic.

Până în acest moment, 18 la sută dintre români au văzut toate partidele de pe continentul african, în timp ce 50 la sută dintre cei chestionaţi au precizat că au urmărit câteva dintre meciuri, cel mai vizionat fiind cel dintre Germania şi Australia (31 la sută), urmată de Anglia-SUA (11 la sută). La nivel general, 52 la sută dintre români au urmărit meciurile din cadrul competiţiei.

Majoritatea microbiştilor (89 la sută) au privit jocurile de la CM 2010 acasă şi doar 3 la sută şi-au permis să le urmărească în baruri sau pe terase, calitatea transmisiilor fiind apreciată de cea mai mare parte a telespectatorilor (67 la sută). Mulţi dintre cei chestionaţi (66 la sută) ar fi preferat, însă, să vadă jocurile pe viu, din tribunele stadioanelor sud-africane.

Dintre cei care nu au reuşit să privească până acum niciun joc de la Mondialul 2010, 48 la sută au precizat că nu au avut timp, în timp ce 37 la sută au recunoscut că fotbalul nu este sportul lor preferat.

În absenţa României, care nu a reuşit să se califice, preferantele românilor de la CM 2010 sunt Germania şi Brazilia, cele două fiind cotate cu cele mai mari şanse la câştigarea trofeului (24 la sută), urmate de Spania (21 la sută), Argentina (9 la sută) şi actuala campioană mondială, Italia (6 la sută).

În privinţa jucătorilor preferaţi, argentinianul Lionel Messi se bucură de cea mai mare apreciere din partea microbiştilor români (19 la sută), urmat îndeaproape de portughezul Cristiano Ronaldo (17 la sută) şi de brazilianul Kaka (3 la sută).

Din sondaj nu putea să lipsească şi celebra vuvuzela, de care a auzit şi majoritatea românilor (55 la sută), însă zgomotul acesteia nu pare a fi pe placul compatrioţilor noştri, 59 la sută dintre ei opunându-se folosirii trompetei pe stadioane.

La acest sondaj, realizat telefonic în zilele de 15 şi 16 iunie, au participat 1.517 persoane cu vârsta de peste 18 ani, marja de eroare fiind de 2,7 la sută.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
carol i ziua regelui jpeg
image
image
image
image
image
image
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
Ai aceasta bancnota in portofel Detaliul scapat de toti pana acum va produce surprize majore jpg
Ion Gavrila Ogoranu jpg
Domeniile Murani FOTO destinatiaanului.ro
image
actualitate.net
image
actualitate.net