Horaţiu Mălăele: «Dinică a iubit viaţa cu toată patima»

Ultima actualizare:

    Aşa arată caricatura  făcută de   Horaţiu Mălăele lui  Gheorghe Dinică
Aşa arată caricatura făcută de Horaţiu Mălăele lui Gheorghe Dinică

"Venisem în Bucureşti cu gândul de a da la Arte Plastice. Am văzut trei piese la "Bulandra" cu nişte actori uriaşi, printre care şi Gigi, şi am schimbat macazul", ne-a mărturisit Horaţiu Mălăele. Serialul Click! continuă astăzi cu amintirile actorului de la Teatrul Naţional.

Pe Horaţiu Mălăele l-am găsit în cabina sa de la Teatrul Naţional. Numele Maestrului îi aduce imediat un zâmbet pe chip.

"Domne'! Dinică?! Dinică era senzaţional. A iubit viaţa cu toată patima. I-a plăcut să trăiască... El şi din băutură a făcut «un ceva frumos»", îşi începe actorul povestea.

Vezi aici imagini memorabile cu Gheorghe Dinică.

Mălăele l-a cunoscut pe cel care îl convinsese să dea la teatru la Athenee Palace.

"Gigi era într-o gaşcă de mari actori. Erau foarte naturali şi apropierea s-a făcut dintr-o dată, fără vreo urmă de superioritate din partea lor. Din acea seară am rămas prieteni", ne-a povestit actorul. Întâmplările cu marele dispărut sunt de neuitat.

"Eram într-un turneu în Israel. La un moment dat am trecut cu autobuzul pe lângă Marea Moartă, iar eu am insistat să coborâm ca să intrăm şi noi în mare. Marele George Constantin a pus termometrul în soare. Erau 57 de grade. Ne-am urcat repede în maşină, sufocaţi de iminenţa unei morţi chinuitoare. Toţi tăceam, gândind, în Ţara Sfântă, la lucrurile bune pe care le făcusem şi pe care ne-am fi dorit să le facem. Căldura era letală. În acest moment se aude, ca o imprecaţie, de undeva din spatele autobuzului vocea metalică a lui Gigi: «Doamne! Dacă exişti, fă să mai port o dată paltonul de iarnă!»", îşi aminteşte Mălăele.

Ascultă aici replici celebre ale actorul Gheorghe Dinică

Despre actorul Dinică, Mălăele spune că era „extrem de minuţios, foarte scormonitor şi refuza întâmplarea.

A jucat cu obstinaţie lichele. Gigi a fost cel mai mare «rău» al cinematografiei române".

Mai citeşte:Emil Hossu: «Prietenia lui Dinică mi-a dat aripi»Dan Puric: «Dinică avea emoţii mari înainte de spectacole»Arşinel despre Dinică: «Mi-a zis să beau o cinzeacă înainte de examene»Scrisoarea lui George Stanca către Gheorghe Dinică

Citiţi luni amintirile regizorului Sergiu Nicolaescu despre Gheorghe Dinică.

Nu rata!

Gheorghe Dinică în Filmele Adevărul

image
image
image
image
image
image
deschidere drum expres oradea jpg
Insomnie - lipsa somn - femeie in pat FOTO Shutterstock
jean hillard captura video jpg
barbat suparat jpg
toaleta freepik jpg
explozie petromidia jpg
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net