Iată ce mai gătesc vedetele de Paşte

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Pasca cu brânză este, cu siguranţă, un produs nelipsit de pe masa de Paşte a lui Dan Negru.

Aveţi nevoie de 800 g brânză de vaci, 5 linguri făină, un plic de praf de budincă, praf de copt, 200 ml smântână, 5 ouă, 12 linguri zahăr, 5 pliculeţe zahăr vanilat, 150 g stafide, coajă de lămâie.

Se amestecă brânza, zahărul, coaja de lămâie, praful de budincă, smântâna, făina, gălbenuşurile de ou, albuşurile bătute spumă şi, la final, stafidele.

Tava se unge cu unt, se tapetează cu făină, se toarnă compoziţia şi se bagă la cuptor.

Jean Paler - salată de verdeţuri

Atâtea reţete din carne de miel cad greu, la un moment dat. Aşa că, de Paşte actorul Jean Paler nu uită să facă şi o salată.

simeon stalpnicul png

"Pun ceapă şi usturoi verde, ridichi, mărar, roşii cherry, câteva frunze de lobodă, ştevie şi spanac, iar salata verde se rupe cu mâna. Adaug ulei de măsline şi o acresc cu lămâie. E foarte sănătoasă, cea mai bună salată de primăvară", spune Jean Paler.

Bebeluşa Oana - cozonac

Ce ar fi Paştele fără cozonac?! Bebeluşa Oana de la "Cronica Cârcotaşilo" adoră să îl pregătească în casă, să-i simtă mirosul, să-l mănânce aproape cald. E nevoie de un kg făină, 4 ouă, 500 ml lapte, 50 g drojdie, 150 g unt, 200 g zahăr tos, vanilie, coajă de lămâie, sare.

Drojdia se dizolvă în puţin lapte cald, se adaugă două linguri de făină şi se lasă să se dospească. Apoi se amestecă cu restul de făină, adăugând ouă, zahăr, lapte, sare, vanilie şi coaja de lămâie.

simeon stalpnicul png

Se frământă, se lasă la dospit, apoi se întinde, se presară nucă măcinată, zahăr, vanilie, coajă de lămâie şi mac, se rulează şi se dă la cuptor.

image
image
image
image
image
image
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
litoral 1 mai jpeg
cafeneaua veche bucuresti jpg
batalie oarba mures jpg
Horia Constantinescu scaled webp
top10 art geronimo jpg jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net